Ikea налага финансова санкция на служителите си във Великобритания, които

...
Ikea налага финансова санкция на служителите си във Великобритания, които
Коментари Харесай

Ikea оряза драстично болничния на служителите, които не са ваксинирани срещу Covid-19

Ikea постанова финансова глоба на чиновниците си във Англия, които не са се ваксинирали против Covid-19, само че се постанова да не вървят на работа заради потребност от самоизолация, оповестява The Guardian.

Най-големият търговец на мебели понижава болничния на чиновниците, които не могат да отидат на работа, защото са били в контакт със инфектиран с Covid-19 до 96,35 паунда (225 лева) седмично за наложителния 10-дневен интервал на самоизолация — по-малко от една четвърт от междинното седмично заплащане преди налози.

Ikea към този момент не разяснява.

Компанията има над 10 хиляди чиновници на Острова и следва стъпките на други огромни търговци на дребно като Walmart и Wm Morrison Supermarkets в оказването на финансов напън над чиновниците, които отхвърлят да се имунизират без основателна причина.

Досега ограниченията бяха по-скоро ориентирани към стимулиране на тези, които се имунизираха.

Бизнесът е заставен да реагира, защото новият вид омикрон е по-заразен и води до повече отсъстващи чиновници — и то в бранш, който към този момент се бори с проблеми във веригите за доставки, растящите разноски за превоз и дефицита на първични материали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР