ИИ ще запомни как точно искате да настроите компютъра си

...
ИИ ще запомни как точно искате да настроите компютъра си
Коментари Харесай

Microsoft добавя първата си функция с изкуствен интелект в Windows 11 – какво да очаквате

ИИ ще запомни по какъв начин тъкмо желаете да настроите компютъра си

Емил Василев преди 17 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 14:43 | 17.04.2023

Защо изчезнаха огромни български уеб сайтове за онлайн филми? Ще ги последват ли Замунда и Арена?

IT НовиниКалин Карабойчев - 11:51 | 17.04.2023

Filmisub – един от най-големите пиратски уеб сайтове приключи активността си

IT НовиниДаниел Маринов - 21:21 | 11.04.2023

Майката на Мъск: Когато му отивам на посетители, дремя на матрак или одеяла на земята, или пък в гаража

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Милиони компютри може би към този момент в никакъв случай няма да бъдат същите, защото Microsoft разкри първата от безбройните функционалности с изкуствен интелект, които сигурно ще бъдат добавени към операционната система Windows 11.

Забелязана в ранните визуализации на най-новата версия на Windows 11 от Windows Latest, новата функционалност с изкуствен интелект се отнася до функционалността Snap, която е проектирана по този начин, че да разрешава на потребителите да имат отворени няколко прозореца с прозорци с разнообразни размери и персонализирани оформления.

Новата версия на тази функционалност, задвижвана от ИИ, явно наречена вътрешно от чиновниците на Microsoft „ Smart Snap “ прави тъкмо това, което си мислите. Тя оказва помощ да се провеждат и запомнят оформленията на избрани консуматори за избрани групи приложения.

Това е превъзходен инструмент за почитателите на мултитаскинга, който всъщност ще разреши на потребителите да основават свои лични екрани за бърз достъп, които ще могат да извеждат и да минават през тях с едно натискане на бутон.

Говори се за сходни функционалности, които ще се появят в търсачката на файлове и които биха могли да оказват помощ за понижаване на времето, което прекарваме в търсене на неща, както и за AI Powertoys (функция, предопределена за разполагане на обичани функционалности на потребителите).

Smart Snap също по този начин е отлично увещание, че до момента в който такива като ChatGPT употребяват текстово основани модели, бъдещето на консолидираното на ИИ в ежедневните ни работни действия ще бъде доста по-разнообразно.

Как ще наподобява операционна система, задвижвана от изкуствен интелект?

Този въпрос е сложен, защото зависи от равнището на интеграция.

Що се отнася до потреблението на ChatGPT в Windows, очаквайте да говорите с компютъра си повече, в сравнение с сега. Потенциалът на плъгините за ChatGPT значи, че може би не сме надалеч от помощ от изкуствен интелект в съвсем всяка част на Windows. Microsoft работи по внедряването на технологията в „ Office с Co-Pilot “ и сигурно няма да спре дотук.

Ще бъде забавно да забележим по какъв начин ще реагират на това съперниците на Microsoft. Гугъл разгласи Project Magi, с който ще се конкурира с Bard с ChatGPT. Що се отнася до Mac? Не е ставало дума за ИИ, подкрепян от Apple, с изключение на няколко усъвършенствания на Siri, само че в случай че тези функционалности се окажат известни измежду потребителите на Windows, колоса от Купертино може да бъде заставен да отговори със личен сходен план.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР