Игуаните могат да почнат да падат от дървета във Флорида.

...
Игуаните могат да почнат да падат от дървета във Флорида.
Коментари Харесай

Игуаните могат да почнат да падат от дърветата във Флорида заради студа |

Игуаните могат да почнат да падат от дървета във Флорида. Причината е извънредно ниските температури в района, поради които те се обездвижват, оповестиха от Националната метеорологична работа.

" Игуаните са студенокръвни. Движенията им се забавят доста или се обездвижват, когато температурите паднат до 4-9 градуса Целзий и те могат да паднат от дърветата, само че не са мъртви ", написаха от службата в Twitter. 

Jan 30: A cold morning... not as cold as our friends to the north dealing with a blizzard... but we have our own lizards to worry about.

Did you really think with the coldest temperatures in over a decade we would not warn you about falling Iguanas?
— NWS Miami (@NWSMiami)

" Телата им стартират да се изключват и те губят функционалности. Затова, когато са по клоните на дърветата и спят, и внезапно стане по-студено, те не могат към този момент да се задържат и доста от тях падат ", обясни зооложката Стейси Коен от зоологическата градина в Палм бийч, представена от Ройтерс. 

Макар и множеството игуани да оцеляват след обездвижването, температурите към нулата са опасност за тях, изясни още тя и уточни, че при огромното захлаждане през 2010 година огромна част от популацията е починала.

През уикенда температурите в Южна Флорида паднаха до -4 градуса по Целзий, а североизточната част от Съединени американски щати беше връхлетяна от снежна стихия, поради която няколко щата оповестиха изключително състояние, а 1400 полета в цялата страна бяха анулирани.

Зелените игуани са се заселили инцидентно във Флорида, защото са се промъквали в товарните кораби. Видът им нормално населява частите от Централна и Южна Америка, покрай екватора. Те доближават дължина до 1.5 метра и могат да тежат до 7,5 кг. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР