Играта за подписа на Матайс Де Лихт достига своя финален

...
Играта за подписа на Матайс Де Лихт достига своя финален
Коментари Харесай

Барселона с последен напън за Де Лихт

Играта за подписа на Матайс Де Лихт доближава своя заключителен стадий. Ако преди няколко седмици в офисите на Барселона царуваше оптимизъм по отношение на договорката, в този момент чувствата са малко по-тревожни. Операцията е усложнена от новините финансови условия и клубът знае, че би трябвало да направи крачка напред, с цел да си обезпечи стратегическия трансфер. Де Лихт продължава да има Барселона като предпочитана алтернатива пред себе си, само че неговата среда схваща, че цената на играча се е повишила, тъй че сюжетът се е трансформирал. Следващите няколко седмици ще бъдат решаващи.

Барселона напредна в договарянията за Де Лихт през февруари и март. Имаше непрекъснати контакти с холандския футболист и неговия клуб.

Влиянието на Де Йонг, който е негов другар и съотборник също бе мощно върху избора на Де Лихт. Преговорите бяха доста напреднали.

Де Лихт постоянно е бил наясно, че не желае да разяснява бъдещето си на този стадий от сезона и задачите на Аякс са предпочитани, тъй че договарянията бяха забавени.

В този интервал Де Лихт имаше доста решаваща роля за Аякс и цената на играча се увеличи, а изискванията към този момент не са същите.

Преговорите сред Барселона, Де Лихт и Аякс не са провалени, само че в този момент има повече затруднения, защото има тимове които дебнат за подписа на играча и са подготвени да наддават за него. Каталунците се пробваха да повторят трансферната интервенция на Де Лихт с това, което направиха с Де Йонг и даже се надяваха, че ще вземат бранителя за по-ниска сума, само че това към този момент няма по какъв начин да се случи и клубът е време да направи идната крачка.

В момента, Байерн, ПСЖ и Ювентус, които изглеждаха изцяло примирени да изгубят едно от най-големите бижута на европейския футбол, се върнаха в борбата за неговия автограф. Някои от тези оферти през днешния ден, ще бъдат надалеч над пазарната цена.

Очевидно футболистът и неговото обграждане са решили да изчакат, тъй като миналото време е удобно за техните ползи, а от Барселона са наясно, че в случай че желаят да подпишат с холандския национал, би трябвало да създадат идната стъпка.

През януари, когато Барселона усети, че може да загуби борбата за Де Йонг, президентът Хосеп Мария Бартомеу направи основно придвижване и обезпечи подписа на халфа. Сега, се чака ново деяние от страна на президента на Барселона.

Де Лихт е претендент номер едно в листата на мечтаните от Барселона играчи през летния трансферен прозорец. Каталунците ще се опитат да си обезпечат първо подписа на холандския национал и едвам по-късно ще се концентрират върху намирането на съперник на Луис Суарес в офанзивата на тима за идващия сезон.

Инвестицията за новия нападател може да варира доста според от триумфа на последната атака за Де Лихт.

В Барселона резервират своя оптимизъм, макар че би трябвало да положат финални старания по отношение на договорката с Аякс за Де Лихт, а договарянията няма да стопират.

Де Лихт е разчувствуван от опцията да играе в Барселона дружно с Де Йонг и Лео Меси. Той обича града и знае, че може да развие своята кариера и да завоюва доста трофеи. Също по този начин е правилно, че има тимове, които са подготвени да предложат доста по-добри финансови условия на бранителя, който е един от най-големите гении в актуалния футбол. Финалното решение следва да бъде взето.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР