Играта с дрънкане на оръжие“ на границата на Сърбия с

...
Играта с дрънкане на оръжие“ на границата на Сърбия с
Коментари Харесай

Сърбия прати военни на два километра от границата с Косово

Играта с " дрънчене на оръжие “ на границата на Сърбия с Косово след идването на косовските сили за сигурност и прелитането на сръбски изтребители и хеликоптери продължава през днешния ден, с наличието на БТР-и на сръбската войска. Според РТС тази заран на два километра от пункта Яринье са били видяни четири бронирани машини.

Сръбската войска, която е в положение на нараснала подготвеност, има своя база наоколо до граничния пункт Яринье.

Според медиите няма признаци за скорошно намиране на решение на рецесията, написа БГНЕС. Членовете на специфичното звено на косовската полиция " Росу " остават там. Поради наличието им сърбите не стопират да се събират и упорстват за отдръпване на наредбата за краткотрайни регистрационни номера на коли от централна Сърбия. Докато това не се случи, сърбите блокират пътищата Рашка-Лепосавич и Рибаричи-Зубин Поток.

Събралите се сърби, които са тук от осем дни, повтарят, че Белград и Прищина ще седнат на масата за договаряния и ще реализиран решение в Брюксел.

Вчерашните прелитания на самолети на Военновъздушни сили на Сърбия и хеликоптери на КФОР пристигнаха, когато министърът на защитата Небойша Стефанович и началникът на щаба на сръбската войска военачалник Милан Мойсилович посетиха някои от разположените в региона военни сили, които са в гарнизона в Рашка, военната база " Рудница " “и по пътя за граничния пункт. Руският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко беше с тях.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР