Играта е един от основните начини, чрез които децата се

...
Играта е един от основните начини, чрез които децата се
Коментари Харесай

Играта – рецепта за здраво и щастливо дете

Играта е един от главните способи, посредством които децата се развиват. Тя оказва помощ за построяването на самокритика, като дава на детето чувство за личните му качества и спомага за това то да се усеща добре в кожата си. Тъй като целият развой е извънредно занимателен, малчуганите постоянно наподобяват погълнати от това, което вършат.

Времето прекарано в игри е основна част от образуването на личността през първите 7 години и подкрепя извънредно значимото " образователно странствуване ", през което всички ние прекосяваме след появяването си на бял свят. Малките могат да развият своите страсти, креативност, езикови и обществени умения. Правилното развлечение подкрепя въображението и дава чувство за премеждие. Само по този начин децата се приготвят за бъдещото решение на проблеми, работа в екип, шерване...На собствен ред всичко това им оказва помощ и да се концентрират.



Така да вземем за пример играта с пясък и вода може да бъде ранно встъпление в науката и математиката. Заниманията с пластилин, тесто или глина, разкриват повече за изобразителното изкуство, а играта с кукли предизвиква творчеството, въображението и изразяването на усеща.

Строителните блокове, мозайките и сортиращите детайли могат да оказват помощ при развиването на логиката. А по този начин обичаните топка, танци, криеница и катерене развиват придвижванията на тялото, силата, гъвкавостта и умения за съгласуваност.

Нека не забравяме пеенето, свиренето на елементарни музикални принадлежности или даже тананикането, те способстват за възприятието на темп, неизменност и добър слух.

Важно е ученето на тази възраст да е занимателен развой. Съветваме родителите да вършат неща с децата си, които доставят наслаждение на малчуганите. Това, несъмнено, значи и че постоянно нормалните за нас каузи ще бъдат преобразувани. За едно малко дете конструкторът не са единствено за изработката на кули, а боята може да се употребява и без четка! Покажете им по какъв начин ги употребявате, само че в случай че желаят да опитват, оставете ги. Та нали по този начин се раждат всички гениални хрумвания?

Децата се учат посредством всичките си сетива - усет, досег, зрение, слух и аромат. Те ще следят близките, ще копират език и държание, само че ще се развият по собствен метод и време. И въпреки всичко, през днешния ден милиони дребни деца не реализират цялостния си капацитет, защото несъответстващото хранене, неналичието на ранна поддръжка, учене, грижи и излагането на стрес оказват неподходящо въздействие върху развиването им.

Правилните стратегически вложения във физическото, когнитивното, езиковото и социално-емоционалното развиване на децата - от преди раждането до прекосяването им в начално учебно заведение - са от решаващо значение за техния разцвет.



В България фондация " За нашите деца " към този момент 28 години пази правата на дребните и се бори за повече щастливи часове прекарани в игра. Организацията работи в партньорство с децата, фамилиите, общностите, локалната и изпълнителната власт за развиване в сигурна фамилна среда. Скоро в гр. Пловдив следва и откриването на " Комплекс за ранно детско развиване ", който ще събере на едно място бъдещето, сегашното и предишното на един от знаците на съпричастност и щедрост в името на децата.

Комплексът ще се обитава на територията на емблематична за града постройка с богата история - първото в България сиропиталище " Рада Киркович ". За да съумеят напъните на " За нашите деца " да се увенчаят с триумф, са нужни въодушевени съидейници и сътрудници, които осъзнават потребността от инвестиция в общото бъдеще.

Благодарение на социално-отговорни компании от Пловдив и района, през 2020та организацията стартира ремонт на пространствата. Необходими са още 150 000 лв., тъй че тази година Комплексът да стартира да действа пълноценно в поддръжка на децата и фамилиите в потребност. Разберете по какъв начин можете да помогнете тук -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР