Игралната индустрия е сред най-динамично развиващите се сектори в света,

...
Игралната индустрия е сред най-динамично развиващите се сектори в света,
Коментари Харесай

Българската следа в игралната индустрия в света

Игралната промишленост е измежду най-динамично разрастващите се браншове в света, който имплементира нововъведенията с изключителна експедитивност и в него са ангажирани висококвалифицирани фрагменти с разнообразни профили. Новите технологии са във всички артикули и услуги, предлагани от бранша, като всеки нов тренд е прибавен в тях, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Родните компании са измежду водачите в сектора. Те основават трендове и остават трайна диря в развиването на промишлеността във връзка с развойна активност и създаване на артикули.

Председателят на УС на Асоциация на игралната промишленост в България Ангел Ирибозов акцентира, че страната ни се е трансформирала в софтуерен хъб за интернационалните компании от бранша, които отварят офиси тук и основават работни места.

„ Компании от целия свят избират да влагат в страната ни и да пренесат офисите си тук, като над 30 задгранични компании са ситуирали офиси, техническия съпорт и центрове за обслужване на клиенти в София и Пловдив “, изясни той и добави, че те имат забележителен стопански принос, който се показва във импортираните в държавната хазна средства.

Последните софтуерни разработки на българските компании бяха показани на ревюто ICE, което се организира в Лондон сред 6 и 8 февруари. На него взеха присъединяване 811 изложители от общо 76 страни.

Българските Фирми EGT, EGT Digital, CT Gaming, CT Interactive, Amusnet, PatePlay, 7777 Gaming, 7 Mojos, Odds Group показаха на свои щандове игралните решения, с които демонстрираха отдадеността си към асимилиране на последните софтуерни новости за възстановяване на потребителското преживяване.

Един от водачите СиТи Гейминг означи 25 години от основаването на компанията по време на ревюто като сподели богато продуктово фолио, съобразено с условията на разнообразни пазари по света. Компанията бе отличена с най-престижната премия Landmark Award, която й бе присъдена от уредниците на ревюто за извънреден принос към промишлеността. СиТи Гейминг е първата лицензирана компания за произвеждане и доставка на игрално съоръжение в България, учредена през 1999 година Компанията има офиси и дистрибутори на пет континента, които оферират новаторските игрални решения на компанията, основани, с цел да осъществят отлични резултати.

Последните си онлайн игрови решения показа и СиТи Интератив, която сподели своето портфолио на общ щанд със СиТи Гейминг. Компанията бе основана като онлайн дивизия на СиТи Гейминг, само че от 2021 година е дъщерна на първата българска обществена компания от игралната промишленост Телематик Интерактив България АД. Телематик Интерактив е основана през 2014 година и методът на компанията е концентриран върху непрестанното развиване на най-хубавите артикули и услуги, а триумфът й се основава на положителни бизнес партньорства и справедливо доверие от страна на крайните консуматори. Дружеството беляза стремглаво развиване с доста висок растеж, което разумно докара до решението на акционерите в компанията да листнат компанията на Българската фондова борса. През март 2022 година компанията стана първата обществена българска компания от игралната промишленост.

EGT означи тазгодишното издание на ICE London с най-големия щанд, който е създавал до момента на повърхност от съвсем 2000 кв.м., на които сподели селекция от нововъведения и бестселъри с нови мултигейми и слот кабинети. На щандът беше показан и EGT Digital, за която това бе второ присъединяване в ревюто. Компанията сподели огромно многообразие от iGaming решения.

Иновативно наличие показва и 7777 gaming с нови джакпот концепции и игри. Компанията Amusnet, която предлага онлайн наличие, тази година показа първият си слот кабинет за обичайни зали и казина, разнообразявайки портфолиото си и покривайки разнообразни пазарни ниши.

За първи път присъединяване в ревюто взе българската компания Pateplay, която сподели решения за онлайн игра. Ultraplay, която е част от ODDS Group обичайно сподели артикули за спортни залози, като предлаганата от тях платформа е неведнъж отличавана с интернационалните награди.

Българските компании за поредна година демонстрираха по време на ревюто в Лондон новаторски метод към игралните технологии, като демонстрираха артикули с високо качество, които са в топ 10 в света. Те оставят забележителна диря в бранша, като задават трендове и съгласно мнозина наблюдаващи, които наблюдават промишлеността, ще имат все по-голямо въздействие над процесите в сектора на международно равнище. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР