Играли ли сте 6 пъти Рапунцел – едно след друго?

...
Играли ли сте 6 пъти Рапунцел – едно след друго?
Коментари Харесай

5-годишното с игри моделира света

Играли ли сте 6 пъти Рапунцел – едно след друго? Искате ли? Елате у нас, апелирам ви. Вие ще сте Рапунцел или злата мащеха, а 5-годишният ми наследник – постоянно ще е принцът-спасител.
Чудя се за какво детето на съседите спи от 2 до 4 и не идва да ме избави. Готова съм да провеждам неподготвено детско празненство и да събера малчуганите от блока, с цел да се включат в „ пиесата “. Ама е средата на август и те или са на море или при бабите на село. Чудя се какво да измисля, с цел да не чуя за следващ път: „ А ти в този момент ще си Рапунцел “... и да играем още веднъж сцената.
Ако до 3-4 години детето играе единствено и се забавлява по-добре без компанията на връстниците си, на 5-6 е готово за групови игри. И, в случай че няма на разположение другари, нищо чудно, че употребява вас.

Не му отхвърляйте

Вгледайте се и се вслушайте в игрите, които то измисля. За него те са значима активност, а за вас постоянно са ключ към неговия свят и проблеми, за които хлапето не знае по какъв начин да приказва. Може да чуете щерка си по какъв начин приказва на куклата: „ Ето, изяж си супата. Знам, че е гадна, само че е доста потребна. След това ще седнеш на гърнето и незабавно в леглото. Няма да те санкционира, тъй като знам, че през днешния ден не си гладна. “
И първото, което ще установите е, че детето не копира вашите думи, нито тези на учителката в детската градина. Не имитира едно към едно, това, което е претърпяло, а написа собствен сюжет, преработва и много видоизменя случилото се. Психолозите назовават това „ сън в будно положение “.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР