Играх заедно с Владо Николов, Светослав Гоцев и Бранимир Грозданов,

...
Играх заедно с Владо Николов, Светослав Гоцев и Бранимир Грозданов,
Коментари Харесай

Аксел Трухчев: В Бургас съм като у дома, щастлив съм, че съм при корените си

Играх дружно с Владо Николов, Светослав Гоцев и Бранимир Грозданов, научих доста от тях

Френският волейболист Аксел Трухчев е едно от новите попълнения на вицешампиона Нефтохимик 2010 (Бургас). 27-годишният посрещач идва в морския град от отбора на Поатие, където игра един до друг с национала Георги Петров.

Трансферът в Нефтохимик е първият отвън Франция за състезателя с български корени.

Аксел даде първото си изявление като волейболист на бургаския клуб точно пред BGvolleyball.com. Какво показа за новото си премеждие, какви са усещанията му от съотборниците, тима и града, както и какви са спомените му от времето, в което е играл с родни звезди - прочетете в идващите редове:

Какво те накара да приемеш офертата на Нефтохимик?

Исках да дойда в България, да бъда в родината на татко ми. Исках и да изляза от зоната си на комфорт, да подобря себе си. Нефтохимик направи това предложение към мен, няма по какъв начин да изпусна опцията да играя в европейските шампионати. Наистина съм стимулиран да бъда тук и да играя, точно затова.

През последния сезон бяхте съотборници в Поатие с Георги Петров, в този момент още веднъж ще играете дружно. Казвал ли ти е нещо за клуба преди прехвърлянето?

Да, несъмнено. Преди да подпиша, приказвах с Георги за това, тъй като е играл в този клуб и знае всичко. Това ме подтикна да дойда тук.

Нефтохимик е първият ти задграничен клуб, по какъв начин се чувстваш?

Да, това е първият ми тим отвън Франция. Но се усещам доста добре, като да съм вкъщи. Може би поради произхода ми?! (усмихва се)

Какво е мнението ти за новите ти съотборници?

Малко е рано да приказвам за тях в този момент, само че от това, което виждам, мога да кажа, че момчетата са доста положителни. Правят всичко допустимо да се усещам добре тук, оказват помощ ми доста с българския - стартирам да го уча.

Впечатленията ти от отбора?

Много добър тим, който се бори за купата непроменяемо в последните години. Имат доста титли във витрината си, аз също желая да печеля някой (смее се).

Амбициите ти за сезон 2022/2023?

Предпочитам да го запазя за себе си. Не желая да бъда нахален и да кажа: " Хей, аз съм тук, с цел да печеля всичко ". Предпочитам да съм спокоен и преклонен. Знам за какво съм тук, в България. И ще работя доста, с цел да реализира задачите, които съм си сложил. В това състезание има прелестни волейболисти. Щастлив съм, че ще играя против тях. Това е огромен късмет за нас, само че първо... да се фокусираме върху първия ни мач - за Суперкупата, против Хебър. Ще бъде забавно да се състезавам с тези състезатели.

Как оценяваш възможностите ви в европейските шампионати?

Не мога да кажа, тъй като още не сме изиграли нито една контрола. Не знам по какъв начин е равнището ни и по какъв начин ще сме против някой по-добър тим. След няколко мача ще мога да споделя мнението си за възможностите ни в евротурнирите. Първо би трябвало да дадем най-хубавото от себе си за Суперкупата.

Харесва ли ти живота в Бургас?

Да, доста ми харесва. Харесва ми града. На 2 часа съм от Варна, където е дядо ми. Леля, вуйчо и братовчедите ми са в София. Имам родственици тук, усещам се доста добре.

Какво би желал да кажеш на почитателите на Нефтохимик?

Нямам самообладание да видя почитателите в залата, да се срещна с тях. Нуждаем се от огромна поддръжка този сезон.

Играл си с не един и двама българи във Франция - с кой от тях имаш най-ярки мемоари?

Играл съм с доста положителни български волейболисти. Този, от който научих доста, е Владимир Николов. Имах шанса да играя с него при започване на моята кариера (б.а. в Лион), той ме стимулира да усъвършенствам себе си и да работя доста повече от всеки.

Със Свето Гоцев пък играхме в Пари Волей. Той също всякога ме подтикваше да съм все по-добър. Страхотен човек.

Искам да загатна особено Бранимир Грозданов, с който си помагахме доста, когато играхме дружно две години в Сет.

Щастлив съм, че съм тук, при корените си. Искам татко ми да се гордее с мен, с това, което мога да направя в България. Семейството преди всичко.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР