Играчките играят важна роля не само в забавлението, но и

...
Играчките играят важна роля не само в забавлението, но и
Коментари Харесай

Как да изберем правилно играчките за нашето дете?

Играчките играят значима роля освен в заниманието, само че и в в развиването на децата. Но измежду множеството налични разновидности на пазара, изборът на верните играчки за нашето дете може да бъде предизвикателство. В това изявление, ще се съсредоточим върху значимостта на верния асортимент на играчки, по какъв начин да ги приспособяваме към възрастовите и другите потребности на децата и по какъв начин те могат да подкрепят умственото, физическото и обществено развиване на малчуганите. Ще се консултираме с Полин Донахю - психолог, като тя ще даде потребни препоръки, които ще оказват помощ на родителите да създадат осведомено и отговорно решение при избора на играчки за техните деца.

Полин Донахю е Психолог учащ се в Школата по Позитивна Психотерапия. Извършва психическо консултиране на хора, които имат потребност от поддръжка при житейски провокации, стрес, бърнаут, компликации във взаимоотношенията, тревожни положения, натрапчиви мисли, прочувствен дисбаланс, ниска самокритика и при предпочитание за себепознание.

Полин Донахю е била Монтесори помощник в ЧДГ Детската на деца на възраст от 3 до 6 години. Към момента практикува в – психотерапия и личностно развиване.

Може да я последвате във, както и да си запазите час за консултация в.

Кое е най-важно при избор на играчка за едно дете?

Понякога най-простите движимости от бита са най-любимите играчки на детето, по тази причина просто да се следи към кои предмети от бита има максимален интерес и да се задели от тях в една кутия. Например: разнообразни по величина капачки, лъжици, неработещо отдалечено, неизползваеми ключове.

Как да сортираме играчките, с цел да подтикваме умственото развиване на децата ни?

Хубаво е играчките да са с отворен край. Например една дървена пръчка, може да е микрофон, лъжица, меч и каквото детето си показа, че е. Както един кашон може да е къща, магазин за зеленчуци, легло или печка. Играчките, в които детето употребява въображението си, а не му се дава на готово всичко като е измислено наготово са най-ценни. Както и игрите, в които има обмислен риск. Например, дървени катерушки вид шведска стена, или даже стена за катерене в детската стая са прелестни, тъй като детето пада на меко в предпазена среда и се учи по какъв начин идващия път да слуша по-добре тялото си, да преценя риска.

Скъпи или евтини играчки?

Всеки предмет може да бъде играчка, не е нужно да е безценен. Една железна тенджера с кухненски принадлежности може да забавлява дете с часове, може да барабани на нея като музикант или да готви мислено ядене. Както и пластмасови или дървени кутии от бита могат да се трансфорат в кула или различен тип структура.

Много или малко? Трябва ли да крием някои от тях, с цел да не им омръзват?

Колкото по-малко на брой играчки има детето, толкоз по-добре ще се концентрира върху тях и ще употребява въображението си. Ако има доста играчки е хубаво да се въртят на ротационен принцип. Да се следи с кои играе най-вече и другите могат да се дарят на деца в потребност или да се продадат и парите да се дарят още веднъж за идея, която детето цени. Например, за бездомните животни, деца в потребност или акция за запазване на природата. Така детето се учи на грижа за света.

Такива за развиване или занимателни играчки да подберем?

Всяка играчка, в която детето употребява въображението си е играчка за развиване. Както и отговорностите у дома са най-хубавата игра за развиване. Например, до момента в който едно дете готви, то се учи на хиляди неща. Учи се на математика до момента в който пресмята какъв брой брашно да постави. Учи от къде идва храната като си засее семенца домат или ягоди в саксия. Усъвършенства пинсетния си захват като почиства зрънцата леща от камъчета. Всяка активност, в която то се усеща част от фамилията и че способства по някакъв метод въпреки и дребен за възрастните го развива и основава в него убеденост, че може да се оправи с всичко, което му сервира живота.

Какво мислите за ръчно направените играчки? Подходящи ли са?

Да, те са прелестен образец за самообладание. Една плетена играчка, може да въодушеви детето да желае да плете или бродира и да види, че за най-хубавите неща би трябвало труд, самообладание и неизменност.

Какви играчки да подберем за деца под 1 година?

Децата под една година нямат потребност от играчки. Имат потребност да следят родителите си и околните по какъв начин са в естествената си среда и правят нещата от всекидневието, с цел да се сътвори в тях обич и любознание към всяка ежедневна активност, в която след време и те да оказват помощ.

Как да изберем безвредни играчки?

Ако са купени от магазина, а не ръчни е хубаво да се гледа за надпис BPA free . Както и една играчка да няма доста функционалности, тъй като пренатоварва сетивата на детето. Например да не е по едно и също време и пееща, светеща, движеща се, с хиляди ярки цветове, а да има единствено по едно от тези качества.

Има ли значение материалът, от който са направени?

Хубаво е да са дървени, само че не е наложително. Естествените материи са най-препоръчителни, хем тъй като не са токсични, само че и тъй като не пренатоварват сетиватата.

Защо бихте предложили играчки по метода Монтесори?

Не е нужно играчката да е истинска Монтесори, може и да се приспособяват предмети от всекидневието, които да правят същата цел. В интернет има доста хрумвания за играчки вид " Направи си самичък " с подръчни материали, които са въодушевени от Монтесори. За детето няма разлика. То не осъзнава коя е скъпа и коя евтина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР