Играчите в английската Висша лига избраха почти единодушно своя №1

...
Играчите в английската Висша лига избраха почти единодушно своя №1
Коментари Харесай

Няма колебания в избора на футболистите за играч №1 в Англия

Играчите в британската Висша лига избраха съвсем единомислещо своя №1 за годината - обичайно най-важната премия във футбола на Острова.

Победител е холандският защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк, който печели с голяма преднина пред втория Рахийм Стърлинг (Манчестър Сити).

Официалните резултати не бяха оповестени, само че съгласно в. "Дейли Телеграф " процентите са към 65 против 21 за Ван Дайк, като гласове имат още Еден Азар (Челси), Садио Мане (Ливърпул), Бернардо Силва и Серхио Агуеро (Сити).

Ван Дайк е най-скъпият защитник в света, откакто преди 14 месеца Ливърпул заплати за него 75 милиона паунда на Саутхемптън. Трансферът обаче оправда всяко пени, платено за него.

Той продължава да е единственият бранител в топ 5 на европейските лиги, против чието име в графата "успешни дрибъли против него " седи една нула. Никой не е съумял да го премине в обстановка "един на един " през целия сезон.

Ван Дайк е играл като титуляр във всеки от 36-те мача на Ливърпул във Висшата лига през сезона.

Холандецът още не е спечелил трофей с Ливърпул, като е допустимо да не го направи и този сезон.

Преди година загуби финала в Шампионската лига от Реал (1:3), в този момент е на полуфинал в същия шампионат против Барселона, а в шампионата "червените " изостават на точка от Сити при два оставащи кръга.

В анкетата на специалистите на BBC за състезател на сезона, Ван Дайк също завоюва безапелационно с 14 от 21 гласа. Сред читателите на медията вотовете са още веднъж в негова изгода - 56% против 26 на втория Стърлинг.

Очаква се и третата значима самостоятелна премия за сезона - на пишещите за футбола публицисти в Англия. Без подозрение, още веднъж любимец е Ван Дайк.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР