Играчите от Висшата лига ще коленичат преди мачовете от най-високото

...
Играчите от Висшата лига ще коленичат преди мачовете от най-високото
Коментари Харесай

Футболистите във Висшата ще коленичат преди началото на мачовете през следващите два уикенда

Играчите от Висшата лига ще коленичат преди мачовете от най-високото равнище на британския футбол през идващите два уикенда като част от анти-дискриминационна акция.

Инициативата на Лигата „ Няма Място За Расизъм “ ще се организира в идващите два кръга от срещи и като част от нея, играчите ще коленичат в символ на поддръжка против расизма и други форми на дискриминация.

Капитаните на клубовете от Висшата лига взеха решение преди старта на сезона да избират избрани и значими моменти, с цел да коленичат, откакто жестът стана честосрещана панорама на мачове след гибелта на тъмнокожия мъж Джордж Флойд, до момента в който бе под полицейски арест, в Съединени американски щати през 2020. Други случаи, избирани от футболисти за коленичене, включват кръга от мачове на Боксинг Дей, който ще означи завръщането на Премиършип след Световното състезание, бъдещи седмици на акцията „ Няма Място За Расизъм “, последния кръг на сезона, както и финалите в Карабао Къп и ФА Къп. Други послания в поддръжка на самодейността ще бъдат показани към стадионите във Висшата лига.

„ Борбата против расизма и всички форми на дискриминация е постоянно приоритет за Висшата лига и нейните клубове. Призоваваме всеки да играе своята роля и да показва, че расовите предубеждения не са допустими във футбола или по-широкото общество. Подкрепяме решението, направено от играчите, да коленичат в характерни моменти по време на сезона и ще използваме тези срещи, с цел да промотираме в допълнение анти-дискриминация и да образоваме почитателите. Продължаваме да работим интензивно за адресиране на дискриминирането и възстановяване опциите в границите на играта, в сходство с нашия проект за деяние „ Няма Място За Расизъм “. Знаем, че може да бъде свършено повече за унищожаване на бариерите, с цел да създадем футбола по-приобщителен, и че футболът ще извлече изгоди от по-голямо многообразие във всички сфери на спорта “, сподели изпълнителният шеф на Премиършип Ричард Мастърс.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР