Играчите наблюдават апокалипсиса от орбита или на улицатаЯдрената зима на

...
Играчите наблюдават апокалипсиса от орбита или на улицатаЯдрената зима на
Коментари Харесай

Приложение симулира ядрена война и края на света

Играчите следят апокалипсиса от орбита или на улицата

Ядрената зима на Земята – взор от орбита чре3 симулатора на нуклеарна война
(екранна фотография: Nuclear War Simulator)

Първо по рода си приложение с научна аргументация симулира нуклеарна война и края на света. Играчите могат да развиват правдоподобни сюжети и да проучват следствията от тях .

Има доста военни игри, само че нито една от тях не преглежда сюжета на тоталното заличаване на планетата, края на света. Симулаторът за нуклеарна война (Nuclear War Simulator, NWS) прави тъкмо това. Приложението се създава от инженер Иван Степанов, който живее и работи в Германия, и се чака да излезе през 2020 година

„ Това е реалистична интерактивна симулация и визуализация на нуклеарни спорове с акцент върху последствията. Технически това не е игра, защото няма цели и премия за играча, който унищожава всички останали. Това е интерактивен „ учебен пясъчник ”, в който можете свободно да моделирате и играете сюжета на всеки евентуален спор ”, споделя Степанов.

В приложението са заложени симулации на пушек от горящи градове, гибел на хора, радиация и апетит. Играчите могат да трансформират мащаба и да следят какво се случва от орбита или до момента в който са на улицата на родния си град, паралелно до детонацията.



NWS е предопределен да образова хората, като им покаже всички ужаси на нуклеарната война. Потребителите могат да симулират пълноценни нуклеарни войни, да създават бойни глави, да изстрелват нуклеарни ракети и да учат въздействието на всичко това върху планетата, употребявайки карти в жанр Гугъл.

Ако в миналото сте се чудили какъв брой милиони хора ще загинат вследствие на нуклеарна война сред Русия и Съединени американски щати или по какъв начин ще наподобява радиационната карта на света, в случай че Англия изстреля своите подводни нуклеарни ракети към Москва, то NWS ще даде обстоен отговор, написа съветският уебсайт Popmesh.

Степанов желае да не забравяме какъв брой ужасни са нуклеарни оръжията. „ Целта на този план е да създадем интерактивен инструмент, който можем да използваме, с цел да пресъздаваме огромен нуклеарен спор и да го създадем допустимо най-реалистичен, с цел да повишим информираността за заплахите, които нуклеарното оръжие съставлява за нашето общество ”, споделя той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР