Играчите и служителите в клубовете в Англия да бъдат тествани

...
Играчите и служителите в клубовете в Англия да бъдат тествани
Коментари Харесай

Ще тестват играчите в Англия поне по два пъти на седмица

Играчите и чиновниците в клубовете в Англия да бъдат тествани за COVID-19 най-малко по два пъти на седмица, когато бъдат възобновени тренировките в страната. Това предложение направи водещият медицински съветник на Премиър лийг Марк Жилет. За тестванията ще заплаща федерацията, с цел да не се лишават обществени запаси от здравната система.

Изготвен е цялостен протокол за възобновяване на подготвителния развой. Това е станало след съществено разискване сред доктор Жилет и медицински представители на всички 20 клуба в Премиър лийг, които са имали конферентен диалог на 25 април. Този протокол ще бъде показан на притежателите на клубовете в петък, с цел да споделят и те своите отзиви и рекомендации.

Надеждата е Премиър илйг да се възобнови без аудитория при започване на юни, в случай че от държавното управление дадат своето разрешение това да се случи.

" Аз персонално водих диалози с представители на лигата, с вярата да подновим шампионата допустимо най-скоро, като по този начин ще подпомогнем и цялата футболна обкност. Разбира се, всяко такова решение би трябвало да бъде съобразено с наредбите на медицинските управляващи ", съобщи по този мотив секретарят по Дигитална просвета, медии и спорт.

Английското държавно управление ще преразгледа актуалните изключителни ограничения на 7 май, като вярата е някои от тях да бъдат облекчени или анулирани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР