Играчът на Лудогорец Аслак Фон Витри е защитникът с най-много

...
Играчът на Лудогорец Аслак Фон Витри е защитникът с най-много
Коментари Харесай

Защитник на Лудогорец е с най-много асистенции в Европа

Играчът на Лудогорец Аслак Фон Витри е бранителят с най-вече асистенции в Европа, измежду 27-те най-големи шампионати съгласно коефициента на УЕФА, които са в цикъл есен-пролет.

Десният бек на " орлите " има изумителните 14 голови паса, като 7 от тях са за състезание, 5 са в евротурнирите и два за Купата. Без никакво подозрение асистенциите му в Европа са извънредно основни. Негов пас докара до 2:0 над Фенербахче и 1:0 над Нордселанд, като точно триумфът над датчаните донесе излизането от групите, напомня " Мач Телеграф ".

Витри подаде два голови паса за обрата с 4:0 над Балкани, откакто първата среща бе изгубена с 0:2. Той се регистрира с един гол за 5:1 над Астана. В шампионата асистенциите са в двата мача с Ботев (Пловдив) и Хебър, както и против Етър, Ботев (Враца) и ЦСКА - София.

 Норвежецът обезпечи и два гола за успеха над Балкан (Ботевград) за Купата. Интересно е, че всички асистенции са при победи на " орлите " и само тази против " канарчетата " е за 2:2.

Двама бранители от първенствата на Белгия и Португалия се другите играчи в топ 3 по голови подавания. Това са левият бек на Брюж - Мексим де Каупер (8 в шампионата и 5 в евротурнирите) и Нуно Сантош от Спортинг (Лисабон) - 8 в шампионата и 5 за Купата. След тях в класацията са Давид Раум (РБ Лайпциг) и Киърън Трипиър (Нюкасъл).
 Лудогорец със известие за Аслак Фон Витри
Лудогорец със известие за Аслак Фон Витри

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР