Игра на пинг-понг, разходка из лозе в Бордо, избягване на

...
Игра на пинг-понг, разходка из лозе в Бордо, избягване на
Коментари Харесай

Визитата на крал Чарлз и кралица Камила във Франция

Игра на пинг-понг, разходка из лозе в Бордо, отбягване на дъждовни капки на пазар за цветя в Париж – английският крал Чарлз Трети и кралица Камила направиха особено държавно посещаване във Франция, което на моменти изглеждаше извънредно кралско, а на моменти – поразително нормално.

 Камила и Броджит Макрон

Първото пътешестване на Чарлз до Франция в качеството му на монарх беше доста помпозно, а червени килими бяха опъвани всеки ден. Тостове с шампанско в двореца Версай. Овации в Сената на Франция. Деца с реверанси, развяващи английски флагове.

По време на визитата, чиято съществена тематика беше загрижеността на Чарлз за изменението на климата, имаше и доста атмосферни провокации.

 Чарлз и Камила Силен вятър развяваше вечерните рокли, когато гостите пристигаха за държавната вечеря във Версай, чиито домакини бяха френският президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит.

Дъжд заля доброжелателите, които се надяваха да зърнат кралските особи, посещаващи работническия град Сен Дени, возещи се на трамвай по улиците на Бордо и възхищаващи се на флората на пазара за цветя „ Кралица Елизабет “ в Париж.

 Чарлз и Камила Слънчевите очила бяха оставени за последната спирка от обиколката на кралската двойка – посещаване на органично лозе в Бордо. Умислена лама обърна тил на кралските посетители, преди те да вдигнат чашите си с вино за довиждане.

Британският крал Чарлз Трети дойде във Франция за тридневно държавно посещаване на 20 септември.

 Чарлз и Камила Той и брачната половинка му дойдоха на парижкото летище „ Орли “, където бяха посрещнати с почести от френската премиерка Елизабет Борн.

След това кралската посети Триумфалната арка, където Чарлз Трети и френският президент Еманюел Макрон поставиха венци на гроба на Незнайния войник и ще направиха обзор на войските.

 Чарлз във Франция Във Версайския замък край Париж последва формалната вечеря, дадена от френската президентска двойка в чест на Чарлз и Камила. Около 150 посетители участваха на събитието в Огледалната зала на Версайския замък. Сред тях бяха вокалистът на „ Ролинг стоунс “ Мик Джагър, английският артист Хю Грант, британско-френската актриса Шарлот Рамплинг, стилният магнат Бернар Арно, някогашният футболист Патрик Виера и доста други видни персони.

 Чарлз и Макрон Менюто бе особено направено от основни готвачи на френски заведения за хранене, които имат по няколко звезди „ Мишлен “. Блюдата са сервирани в Севърски порцелан. Менюто за знатната двойка включва по този начин наречения наследник омар, а също и рак със сос с бадеми и с ментов и кокосов мирис, птиче месо, мариновано в шампанско и гарнирано с гратен от гъби, френски и английски сирена и за десерт френските сладки макарон във вид, който отдава особено респект на розите от Исфахан. Всичко това бе дело на кулинарните виртуози Ан-Софи Пик, Яник Алено и Пиер Ерме, пишат френски медии.

 Крал Чарлз III След диалога сред двамата в Елисейския замък те отидоха да посадят кестен покрай постройката на английското посолство в Париж, където Чарлз Трети имаше опция и да се срещне с елементарни хора, които започнаха да скандират: „ Да живее краля! “

На идващия ден от визитата си във Франция  Чарлз Трети произнесе тирада на безукорен френски пред френския Сенат, а депутатите от горната камара на френския парламент го приветстваха на крайници.

 Чарлз Трети В речта си Чарлз Трети засегна тематиките за климата и войната в Украйна. Британският крал, прочут със мощните си екологични убеждения, предложи Франция и Англия да се ангажират с едно „ Разбирателство за устойчивостта “, за по-ефективна взаимна реакция на „ световната изключителна обстановка, обвързвана с климата и биоразнообразието “. В отпратка към „ Сърдечното съгласие “, подписано от двете страни през 1904 година, с цел да изгладят доста огромните си по това време разлики, той уточни „ образеца на предишното “, с цел да „ посрещнем големите провокации пред света към нас “.

 Чарлз и Камила в Бордо Британският крал Чарлз Трети и брачната половинка му, кралица Камила дойдох в Бордо, в следващия ден от държавната им аудиенция във Франция. На специфична гала английският монарх дружно с кмета Бордо Пиер Юрмик, който също е покровител на екологичните дела като краля, посадиха кестен от специфичен тип, който е резистентен на климатичните промени.

После Чарлз и Камила отидоха на фрегатата „ Айрън дюк “, пуснала котва в река Гарона, на борда на която принц Уилям, синът на Чарлз и принцеса Даяна и сегашен престолонаследник, е карал военна работа през 2008 година

 Чарлз и Камила По време на визитата в Бордо кралската двойка за малко пътува и с трамвай до площада с борсата, където краткотрайно бе конфигуриран базар на занаятчии и създатели, отдаващи респект на културните и комерсиалните връзки на Франция с Англия.

Камила след това отиде за среща с представители на благотворителни асоциации, до момента в който кралят прегледа пробна гора във Флориак, където учени от университета в Бордо и Националния институт за проучвания в региона на селското стопанство, храните и околната диря учат резултатите на климатичните промени.

Преди да отпътува за Англия, кралската двойка посети биовинарната „ Шато Смит О Лафит “, където лами прочистват биолозята от плевели.

Тридневното посещаване на крал Чарлз Трети във Франция се преглежда като продължение на устрема на английския министър председател Риши Сунак да възвърне връзките сред Париж и Лондон, след съвсем цялостния им срив след Брекзит. Франция посрещна извънредно топло английския монарх, което разкри близостта сред двете народи, макар историческите и политически несъгласия сред тях и разкри какъв брой тъкмо Англия липсва на Европа, като част от Европейски Съюз.

Източник: „ Гардиън “, БТА/ Снимки: АП/БТА
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР