Игачът на Лудогорец Кирил Десподов разкри за много грозна ситуация,

...
Игачът на Лудогорец Кирил Десподов разкри за много грозна ситуация,
Коментари Харесай

Десподов: Кмет забрани да зарадвам деца за Коледа! Той му отвърна

Игачът на Лудогорец Кирил Десподов разкри за доста грозна обстановка, с която се е сблъскал преди броени дни. Става въпрос за това, че националът подкрепя финансово детска градина в родния си град Кресна.

Той е желал да помогне за организирането на коледен празник за децата, само че събитието е било неразрешено от кмета на Кресна – Николай Георгиев. Според Десподов повода е, че Георгиев не е бил поканен персонално на събитие в локално учебно заведение, в което присъединяване е взел и футболистът.

Вижте цялата му обява:
Рядко изпадам в такива полемики, само че има случки, които като жители не би трябвало да премълчаваме. Тази история е точно такава - безусловно отчаяние от грозната страна на действителността, с която от време на време се сблъскваме.

Всички знаят какъв брой доста обичам родния си град Кресна и децата. Преди 2 седмици управлението на учебно заведение " Св. Паисий Хилендарски ", в което учих, ме предложения за откриването на специфичен ъгъл, отдаден на футболистите, създали първите си стъпки в Кресна. Приех поканата без да се замисля и си прекарах отлично. Единствената ми молба беше събитието да не се политизира.

С учудване научих, че след срещата е имало ядосани. Тъй като кметът на града - Николай Георгиев, не е бил особено поканен, последва извънредно грозно отношение от негова страна, което скапе очакван празник за десетки деца.Вярвам, че всяко дете би трябвало да се развива в хубава среда и да бъде щастливо. Затова и през последните години, без да разгласявам пред никого, оказвам помощ финансово на детска градина " Здраве ". Сега съм заставен да го кажа, тъй като опитът ми още веднъж да допринеса с нещо за щастието на децата беше спрян. С управлението на градината взехме решение на 20.12.22 година да създадем коледен празник за всички малчугани, който да поема като разход. Организацията беше в ход - беше наета аниматорска компания и бяха конкретизирани всички елементи по тържеството.

Вчера, 6 дни преди празника, с изненада разбрах, че той няма по какъв начин да се състои. Причината за това е неаргументирана възбрана от страна на кмета на гр. Кресна. Тъй като детската градина е общинска, управлението няма по какъв начин да не се съобрази с това решение. Не е нужно да изяснявам какъв брой отчаян останах от нареждането на Николай Георгиев, чиито подбуди са само и единствено персонални - засегнатост, че не е бил поканен на събитието в учебното заведение. И тук идва въпросът - какъв брой постоянно кметът взема решение еднолично какво и по какъв начин да се случи в града, базирайки решенията си на лични страсти, а не на действителни причини. Що за човек би трябвало да си да не позволиш деца да бъдат зарадвани? И по какъв начин подобен човек би управлявал цялостен един град почтено и вярно? Ами в случай че и за огромните проблеми взима решенията по този метод?

Не запознат съм политика и заставам надалеч от нея, само че не мога да остана безразличен към сходна несправедливости. Не мога да направя нищо друго, с изключение на да опиша тази преживелица с неприятен край.

Самият кмет на Кресна Николай Георгиев отговори под поста на Десподов във Фейсбук, давайки своята позиция за обстановката: Уважаеми господин Десподов,

Не мога да не взема отношение към написаното от Вас, тъй като ме касае персонално, а и Вие наподобява преследвате избрана цел. Добре, ще бъда толкоз прям, колкото Вие сте се пробвали да бъдете във Вашия пост.

Безкрайно оценявам Вашия гений на футболния терен и се удивлявам на Вашите футболни умения, само че не очаквайте да загърбвам служебните си отговорности и отговорности, с цел да глезя на Вашите прищевки, тъй като се казвате Десподов, Иванов или Петков.Конкретно по тематиката:

Първо: Срещата в детската градина не е била съгласувана с шефа, а е плод на персонален контакт с учителки. Това е в прорез с административната процедура и основава казус, който може да докара и към този момент докара до спор в градината. Повече от това, с помощта на непремерения Ви изказ, спорът към този момент излезе вън от тези рамки. Да, Вие сте един от най-хубавите български футболисти, само че явно нищо не разбирате от административен ред и правила. Те не са самоцел, господин Десподов, те пазят живота и здравето на децата в детската градина!

Второ: Извеждането на децата вън от детската градина става единствено и само с разрешението на управлението на детската градина и на ВСИЧКИ родители и то взето по строго избран ред, който не сте спазили, а по-лошото е, че даже не се догаждате за него.

Трето: Децата от детската градина не могат да се хранят в ресторант!, тъй като Вие го желаете или плащате за това. Има повече от строги правила за изхранването им, които не могат да бъдат заобиколени поради Вас. Тук още веднъж има поредност от нужни дейности, които би трябвало да бъдат подхванати ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, с цел да се подсигурява сигурността, живота и здравето на децата, когато са в група. Впрочем, в избрани случаи даже разрешенията на управлението на градината НЕ СА задоволителни и могат да се трансфорат в съображение за дисциплинарни санкции!Това не е игра, господин Десподов!

Похвално е, че желаете да вършиме положително и го вършиме за децата на Кресна, само че дано това не става за сметка на разпоредбите. Ако не дай Боже на някое от дечицата му прилошее, почувства се неразположено или го ударят по нехайство, Вие ли ще носите отговорност? Ще платите на Прокуратурата, с цел да не стартира инспекция по случая? Ще отбраните шефа на детската градина от дисциплинарната отговорност? Ще снемете отговорността на кмета? Добронамерените лаици, господин Десподов, са извънредно рискови за обществото и Вашият безразсъден пост е най-категоричното доказателство за тази теза.

Що се касае до нападките към мен, избирам да мисля, че са плод на Вашето недоумение. Все отново Вие сте футболист, а не админ. Бъдете здрав и апелирам Ви, следвайте открития ред. Той е за всички. И за Вас и за мен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР