Ига Швьонтек затвърди феноменалното си представяне в тазгодишното издание на

...
Ига Швьонтек затвърди феноменалното си представяне в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Със само 4 допуснати гейма: Швьонтек разгроми Сакари и е новата шампионка на ИУ!

Ига Швьонтек затвърди феноменалното си показване в тазгодишното издание на Индиън Уелс, като по сходство на предните си дуели, не позволи сет и на финала, побеждавайки представителката на топ 10, Мария Сакари с 6:4, 6: По този метод 22-годишната тенисистка завоюва своята втора купа в " Рая на тениса ", откакто победи в Калифорния през 2022-та.

Световната номер 1 стартира рутинно дуела, реализирайки ранен пробив. При 3:0 обаче представителката на южната ни съседка изглеждаше не бе подготвена да се откаже и съумя да се завърне в играта и да изравни геймовете. Следваха къси подавания, посредством които и двете печелеха геймовете си от личен сервис до 5:4, когато четирикратната " мейджър " шампионка проби началния удар на съперничката си и поведе с 6:4.

По сходство на предния сет, Швьонтек завоюва подаване от началния удар на Сакари. За разлика от първата обаче, във втората, лидерката в WTA ранглистата не позволи поврат в идващите геймове и напълно пое контрола в свои ръце. Без да остави шансове на гъркинята, със мощна игра във всички аспекти международната номер 1 " върза геврек " над противничката си и по този метод ознаменува своята 19-та купа в кариерата си!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР