Ига Швьонтек започна ударно участието на Ролан Гарос. Полякинята изигра

...
Ига Швьонтек започна ударно участието на Ролан Гарос. Полякинята изигра
Коментари Харесай

Летящ старт за Ига Швьонтек в Париж, записа поредна победа №29

Ига Швьонтек стартира стремително присъединяване на Ролан Гарос. Полякинята изигра следващия си мощен мач от началото на сезона и и усили серията си от следващи победи на 29.

Този път в нейна жертва се трансформира квалификантката Леся Цуренко - 6-2:6:0 за по-малко от час на корт „ Филип Шатрие “ в Париж.

Следващата съперничка на международната №1 ще бъда Алисън Риск или Даяна Ястремска.

Още от началото стана ясно, че интригата в този мач няма да е изключително огромна. Швьонтек стартира вихрено дуела и записа ранен пробив, губейки единствено две точки в първите три гейма. Цуренко понижи резултата, само че това въобще не тормози международната №1, която осъществя нов брейк и усили задатъка си на 5-1. До края двете си размениха по ездин пробил и полякинята затвори сета с с 6-2.

Във втората част Швьонтек изцяло контролираше протичащото се на корта, като в нито един миг не разреши на съперничката си да я сложи под съществено напрежение. Ига записа три поредни пробива, които ѝ донесоха безапелационен триумф с 6-0.

Аманда Анисимова също се класира за втори кръг на Ролан Гарос след победа над Наоми Осака със 7-5, 6-4. Носителката на четири трофеи от Големия шлем още веднъж сподели, че клея надалеч не е най-удобната настилка за нея. Следващата съперничка на Анисимова ще бъде Дона Векич.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР