Ига Швьонтек започна с двусетов успех над София Кенин в

...
Ига Швьонтек започна с двусетов успех над София Кенин в
Коментари Харесай

В повторение на финала от РГ 2020: Швьонтек подчини бивша шампионка на старта в Мелбърн!

Ига Швьонтек стартира с двусетов триумф над София Кенин в първи кръг на Откритото състезание на Австралия. Полякинята стори това за 1 час и 51 минути - 7:6(2) 6:2. Полякинята изпита известни усложнения в хода на първия сет, само че не позволи изненада и прогресира в идващия стадий на конкуренцията. Следваща съперничка на международната номер едно ще бъде някогашната финалистка в Мелбърн Даниел Колинс.

В началото на мача, Швьонтек очевидно изпитваше компликации да откри играта си и инкасира пробив за 1:2. Кенин го затвърди безпроблемно и си обезпечи удобна преднина. Впоследствие, полякинята стартира да навлиза в мача и при 2:3, тя съумя да върне брейка в гейм, в който изоставаше с 40:15. По подигравка на ориста обаче, американката още веднъж излезе напред в резултата, като завоюва подаването на Швьонтек и си обезпечи да сервира за мача. Световната номер едно обаче не се предаваше и върна още веднъж пробива, а след това станахме очевидци на тайбрек, от който да се реши крайната победителка в откриващата част. По време на дългия 13-ти гейм, стопанка на корта бе полякинята, която още от началото пое самодейността и сграбчи първия сет след над час игра - 7:6(2).

В началото на втората част, двете тенисистки демонстрираха постоянна игра на сервис и печелеха подаванията си до 2:2. Тогава обаче, Швьонтек наложи волята си на корта и направи пробив, с цел да поеме водачеството в сета. При затвърждаването му, международната номер едно срещна отпор от Кенин, като и се наложи да избави два брейкбола, само че остана съсредоточена и се оправи с предизвикването. Сякаш съкрушена от пропуснатите благоприятни условия, американката инкасира нов пробив, с който даде опцията на Швьонтек да сервира за мача. Полякинята не срещна проблеми при затварянето на срещата на свое подаване, с което продължава във втория кръг на Аустрелиън Оупън.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР