Ига Швьонтек си направи възможно най-добрия подарък за вчерашния си

...
Ига Швьонтек си направи възможно най-добрия подарък за вчерашния си
Коментари Харесай

Швьонтек изпита колебания срещу световната №102, но завърши със стил и продължава напред!

Ига Швьонтек си направи допустимо най-хубавия подарък за вчерашния си рожден ден, подпечатвайки мястото си в третия кръг на Ролан Гарос. Полякинята още веднъж не беше до дъно безапелационна в представянето си, само че с подобен резултат на този от първия си мач в шампионата се наложи над намиращата се отвън топ 100 Клеър Лиу с крайното 6:4 6:0, пристигнало за час и 28 минути на корта. С триумфа си международната номер едно, която е двукратна шампионка в Париж и пази трофея си отпреди 12 месеца, към този момент е част от третия кръг в надпреварата и ще срещне китайката Ксиню Уанг.

В началото на дуела Ига очевидно не се усещаше изключително удобно и допускаше повече неточности от нормалното за себе си, само че в същото време американката изпитваше съществени усложнения с това въобще да намира очертанията на корта, което разреши на топ поставената да открие разлика от два пробива в резултата. Впоследствие се случи изцяло немислимия процес на събитията, при който международната номер 102 откри сили, с цел да заличи изцяло пасива си в статуквото, възстановявайки равенството при 3:3, откакто проблемите в играта на фаворитката бяха изразени под формата на главозамайващ брой грешки. Въпреки всичко, то Швьонтек незабавно се опомни и подвигна оборотите, като зададе прекомерно високо движение за Лиу, която на процедура беше директен очевидец на протичащото се, и повече не ѝ отпусна нито гейм, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част полякинята съумя да почисти играта си от неточности, което докара до поредност печеливши отигравания от ракетата ѝ, като тя лимитира опциите пред аутсайдерката и наложи превъзходството си, повеждайки с два пробива. Впоследствие бяхме напът да забележим " дежавю " на обстановката от по-рано в хода на срещата, откакто Лиу разполагаше с три точки за рибрейк, но в този случай международната номер едно не трепна и отстоя преднината си, при което напълно обезкуражи съперничката си и усили серията си на девет следващи извоювани гейма, с цел да официализира триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР