Ига Швьонтек ще защитава титлата си на турнира в Щутгарт,

...
Ига Швьонтек ще защитава титлата си на турнира в Щутгарт,
Коментари Харесай

Повторение на финала в Щутгарт: Швьонтек срещу Сабаленка


Ига Швьонтек ще пази купата си на шампионата в Щутгарт, откакто игра единствено три гейма на полуфинал против Онс Жабур. Световната №1 поведе с 3-0 гейма в първия сет, преди съперничката ѝ да се откаже.

Още след третата точка в срещата Жабур стартира да изпитва проблеми в левия крайник и макар че опита да продължи, не съумя да се оправи с болката.

Така следва повтаряне на финала от сериите WTA 500 от предходната година – Ига Швьонтек против Арина Сабаленка.

В общия баланс състезателката от Полша води с 4-2, само че на финалите на WTA предходната година Сабаленка съумя да надделее.

Швьонтек ще се опита да стане първата тенисистка от Анджелик Кербер през 2016 година насам, която съумява да отбрани купата си в Щутгарт.

От 2018 година насам международните №1 и №2 ще спорят на край в Тура. На Austралиан Оpen тогава това бяха Симона Халеп и Каролин Вожняцки. За финален път първите две тенисистки в ранглистата бяха на край на клей шампионат през 2013 година, когато на Ролан Гарос една против друга излязоха Серина Уилямс и Мария Шарапова.

За трета поредна година Арина Сабаленка доближи до финала на WTA 500 шампионата в Щутгарт. Шампионката от Australian Open победи с 6-1, 6-2 Анастасия Потапова единствено за 58 минути игра.

Сабаленка ще се опита за първи път да завоюва шампионата, откакто към този момент загуби два финала. През 2021 тя отстъпи на Ашли Барти, която по това време беше №1, а през 2022 загуби от Ига Швьонтек, която и към оня миг бе лидер в международната класация.

Тенисистката от Беларус е първата, която през годината стигна до четири финала. Тя завоюва Australian Open и шампионата в Аделаида и загуби финала на Индиън Уелс от Елена Рибакина.

През 2023 година Сабаленка към този момент има 23 победи.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР