Ига Швьонтек се класира за финала на турнира по тенис

...
Ига Швьонтек се класира за финала на турнира по тенис
Коментари Харесай

Ига Швьонтек достигна с лекота до финала в Дубай

Ига Швьонтек се класира за финала на шампионата по тенис на твърда настилка в Дубай с награден фонд от 2,788 милиона $. Лидерката в международната класация се наложи с 6:4, 6:2 против тийнейджърката Коко Гоф. 

Полякинята реализира два пробива в първия сет против един в интерес на американката и поведе в резултата след 6:4. Във втората част трикратната шампионка от " Големия шлем ", която е сложена под номер 1 в главната скица, поведе с 4:1 и по-късно сервира сполучливо за крайното 6:2, печелейки дуела против Гоф при първия си мачбол след 89 минути на корта. 

На финала в Дубай полската тенисистка ще се изправи против някогашната шампионка от " Ролан Гарос " Барбора Крейчикова. Чехкинята отстрани Джесика Пегула от Съединени американски щати в три сета след 6:1, 5:7, 6:0. 

Поставената под номер 3 в схемата Крейчикова игра в дуела за купата в Дубай през 2021 година, само че загуби против Габрине Мугуруса (Испания). През предходната седмица Ига Шьонтек победи Джесика Пегула и още веднъж победи на шампионата в Катар.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР