Ига Швьонтек продължи победната си серия и на Ролан Гарос.

...
Ига Швьонтек продължи победната си серия и на Ролан Гарос.
Коментари Харесай

Швьонтек за Уимбълдън: Точките не ме интересуват, имам достатъчно


Ига Швьонтек продължи победната си серия и на Ролан Гарос. Световната №1 записа разгромна победа над Леся Цуренко на старта на шампионата и чака Алисън Риск в идната фаза. На конференцията след дуела си против украинката Швьонтек разкри каква е атмосферата в щаба ѝ след първите няколко дни в Париж и разяснява решението на ATP и WTA да не присъждат точки за ранглистата на Уимбълдън.

„Щастлива съм. Първите кръгове постоянно са подли, само че през днешния ден подходих по верни метод и изиграх добър мач. Чувствах се добре на корта и поставих положително начало на шампионата. Със сигурност ще изгубя в избран миг и съм подготвена за това. В Тура е цялостно с тенисистки, които играят добре и са доста рискови. Просто се съсредоточвам върху нещата, които зависят от мен, както правех и преди да стартира серията“ – разяснява шампионката на Ролан Гарос за 2020 година

Швьонтек разяснява и обстановката към Уимбълдън. Фактът, че няма да се присъждат точки за ранглистата, дава право на играчите да откажат присъединяване без да се тормозят от последици, само че тя е безапелационна, че има намерение да играе в Лондон.

„Ситуацията е доста комплицирана. Каквото и решение да се вземе, част от играчите ще бъдат ощетени. През последните седмици постоянно обсъждахме случилото се. В момента като че ли играчите носят главната отговорност, а не би трябвало да е по този начин. Този проблем би трябвало да бъде позволен от уредниците, ATP, WTA и ITF, а сега като че ли всеки от тях има друго мнение. В съблекалнята също се следи разделяне по темата“.

„Ще подходя към Уимбълдън по този начин, както го върша с всеки различен шампионат. Точките не ме интересуват, защото натрупах задоволително от началото на годината. В случая не това е най-важното за мен, а политиката. Полша поддържа Украйна, защото войната се развива напълно покрай страната ни. Това би трябвало да е главната тематика, а не точките. Трябва да се съсредоточим върху този проблем, а не върху това по какъв начин ще наподобява ранглистата след Уимбълдън“ – съобщи международната №1.

Швьонтек за пръв път стартира шампионат от Големия шлем като лидер в ранглистата. Попитана за това, тя отговори „Опитвам се да остана същата и да не се трансформирам. Последните няколко седмици не бяха леки, само че последователно намирам баланс. Има куп начинания, които бих желала да поддържа, само че в случай че стартира да се занимавам с прекалено много разнообразни неща, представянето ми на корта ще пострада. Чувствам, че напрежението върху мен е доста по-голямо, както и отговорността, която имам в качеството си на №1 в света. Надявам се хората да се не помнят, че съм единствено на 20 години и не съм аз индивидът, който взема най-важните решения в нашия спорт.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР