Ига Швьонтек преди точно 12 месеца успя да триумфира на

...
Ига Швьонтек преди точно 12 месеца успя да триумфира на
Коментари Харесай

Без капка милост: Швьонтек разгроми една от изненадите в ИУ и ще търси реванш от Рибакина!

Ига Швьонтек преди тъкмо 12 месеца съумя да победи на WTA 1000 шампионата в Индиън Уелс, с което събра нужния точков актив и след отказването на тогавашната номер едно Ашли Барти, то полякинята се възкачи на трона в международната класация. Завърнала се в Калифорния да пази купата си, трикратната шампионка от Големия шлем досега е безпогрешна, като серията ѝ от следващи двусетови победи продължи и през днешния ден, откакто тя нямаше компликации да надделее над една от изненадите на шампионата в лицето на Сорана Кърстя, за час и 23 минути на корта - 6:2 6:3. По този метод Ига към този момент е част от полуфиналната фаза в пустинния град, където обаче я чака едно от най-сериозните ѝ тествания в тениса, а точно Елена Рибакина, против която няма триумф в досегашните им две надпревари.

Топ поставената в схемата побърза още в дебютните минути на дуела да вземе самодейността, като посредством вариативност в ударите си матира румънката и поведе с ранен пробив. Отговорът на международната номер 83 обаче впечатли, откакто тя разкри мощните страни в играта си и реализира рибрейк, който затвърди, печелейки подаването си, и паритетът беше възобновен. Моментният напредък на Кърстя в последна сметка на повлия на цялостната картина в срещата и Швьонтек незабавно откри дълготраен надзор в размените от главната линия, при които беше безупречна във всяко едно отношение и с поредност от четири безответни гейма записа откриващия сет против името си.

Доминацията на полякинята във втората част закупи напълно разнообразни размери, откакто тя направи разликата в класите повече от забележима и не остави никакви шансове на аутсайдерката, повеждайки с 4:0. Кърстя имаше своя момент на искра и съумя посредством рибрейк да се разпише в резултата, като даже след това на два пъти завоюва подаването си, само че по никакъв метод не заплаши преднината на международната номер едно, която докара събитията до предстоящ процес и постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР