Ига Швьонтек победи с 6:1, 4:6, 6:4 чехкинята Каролина Мухова

...
Ига Швьонтек победи с 6:1, 4:6, 6:4 чехкинята Каролина Мухова
Коментари Харесай

Ига Швьонтек на 1/4-финал в Монреал

Ига Швьонтек победи с 6:1, 4:6, 6:4 чехкинята Каролина Мухова в мач от третия кръг на шампионата по тенис за дами в Монреал, с което полякинята си подсигурява лидерската позиция в международната класация за Откритото състезание на Съединени американски щати.

Швьонтек, която предходната седмица завоюва четвъртата си купа за сезона, взе с лекост първия сет след пет следващи извоювани гейма и два пробива на сервиса на Мухова в повторението на финала на " Ролан Гарос ".

Както обаче непроменяемо не случва в срещите сред двете тенисистки, дуелът продължи в трети сет. Чехкинята взе задатък с 4:1 във втория и изравни, а дъжд забави началото на последната част. По-късно Швьонтек сподели още веднъж формата си от първия сет и поведе с 2:0, което бе задоволително огромна разлика за крайното 6:4.

" Трудно е да намериш сила за дотъкмяване на мача, откакто си на корта от 9 часа сутринта. Беше невероятен ден, само че ми се е случвало и преди. Получих опция да ревизира на какво съм способна ", съобщи полякината.

Следващата съперничка на Швьонтек е американската квалификантка Даниела Колинс, която надделя канадската левичарка Лейла Фернандес с 6:2, 6:3.

Третата в схемата Елена Рибакина, която към този момент не може да измести Швьонтек от върха на ранглистата, се наложи с 6:3, 6:3 над Слоун Стивънс. Поставената под номер 4 Джесика Пегула пък победи с 6:4, 6:0 Ясмин Паолини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР