Ига Швьонтек няма да вземе участие на WTA 1000 надпреварата

...
Ига Швьонтек няма да вземе участие на WTA 1000 надпреварата
Коментари Харесай

Без защитаващата шампионка в Маями: Контузия извади Швьонтек от участие в последния момент

Ига Швьонтек няма да вземе присъединяване на WTA 1000 конкуренцията в Маями. Световната номер едно загатна за нещо сходно още след загубата си на полуфиналите в Индиън Уелс от Елена Рибакина, когато призна по какъв начин не се е чувствала на 100 % физически, защото има контузия в региона на ребрата, но към оня миг планираше да бъде подготвена за игра във Флорида. Това обаче няма да бъде допустимо, тъй като защитаващата шампионка не се е справила с измъчващата я травма и нейното място в главната скица ще бъде заето от " щастливата губеща " Юлия Грабхер, а ето и изказването, с което топ поставената се отхвърли от надпреварата:

" Знаете, че след шампионата в Доха страдах от сериозна зараза. Все отново ми беше разрешено да играя в Индиън Уелс, само че там се разболях още повече и имах доста тежка кашлица, а най-после се появи и травмата в реброто. Опитвахме се да се оправим с нея и да играя, до момента в който това е безвредно за мен, единствено че в този момент анализирахме по-детайлно нещата и моят лекар ми изготви диагноза, като ще се наложи да пропусна шампионата в Маями, както и Billie Jean King Cup.

За страдание, то сега не преставам да изпитвам сериозен дискомфорт и болежка, тъй че няма да мога да се състезавам на тези две съревнования и ще се отдам на отмора, до момента в който се възстановя изцяло. Ще ви държа в течения за това къде възнамерявам да играя след това, което ще зависи от процеса ми на възобновяване и рекомендациите на моя лекарския екип. Имам допустимо най-хубавите експерт зад себе си и се нуждаем само от малко време, с цел да се оправим с тази травма.

Наистина е мъчно решение за мен да се отдръпва от Маями и Billie Jean King Cup, само че здравето е най-важното нещо. Благодарна съм, че това е първият ми здравословен проблем от доста дълго време насам и имах опцията да се състезавам в съвършена физическа форма за толкоз нескончаем интервал. Случващото се е част от спорта и е напълно отвън моя надзор, тъй че просто би трябвало да го приема и да вляза оптимално бързо още веднъж в топ форма " - приключва текстът на Швьонтек, който тя разгласява в обществените медии.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР