Ига Швьонтек макар и да не започна тазгодишната си кампания

...
Ига Швьонтек макар и да не започна тазгодишната си кампания
Коментари Харесай

В повторение на финала от РГ: Швьонтек сломи световната №6 и ще спори за трофея в Дубай

Ига Швьонтек въпреки и да не стартира тазгодишната си акция по относително убидителен метод, то от старта на присъединяване на полякинята в Близкия Изток ставаме очевидци на върха на качествата ѝ, откакто тя се намира в серия от седем следващи победи, по време на която е изгубила общо 8 гейма. С това си показване международната номер едно безпроблемно победи на шампионата в Доха, защитавайки трофея си отпреди 12 месеца, като усещане с това си преобладаващо показване на корта доближи полуфиналната фаза на WTA 1000 конкуренцията в Дубай, където срещна Кори Гоф в повтаряне на конфликта за купата от миналогодишния Ролан Гарос, когато Ига завоюва оценката.

До момента съперничеството сред двете представителки на челната десетка в класацията на WTA бива напълно доминирано от Швьонтек, която в петте им конфликта до този миг не беше изгубила сет, а в хода днешния ден въпреки и за първи път при присъединяване си през този сезон в Близкия Изток да загуби четири гейма в границите на един сет, то тя не остави шансове на американката и се поздрави с осмата си поредна победа, пристигнала за час и 29 минути на корта - 6:4 6:2 По този метод топ поставената се трансформира в първата финалистка в надпреварата и в спор за купата ще се изправи против Барбора Крейчикова или Джесика Пегула, която надигра преди седмица в конфликта за трофея в Доха.

Още през цялото време на дуела трикратната шампионка от Шлема стартира да пресира по всякакъв начин международната номер 6, като съумяваше елементарно да предугажда дейностите ѝ и контрираше всяка нейна офанзива с печеливша композиция. Ига осъществя ранен пробив на нула, като след това продължи със забележителна убеденост да управлява протичащото се и скоропостижно дублира преднината си. Тогава настъпи и миникриза с представянето на фаворитката, чиито удари все по-често се превръщаха в грешки и това разреши на Коко да навакса отчасти изгубеното посредством рибрейк, но международната номер едно надалеч не се трогна от това и незабавно при идващото си заставане на начелен удар, въпреки и да изпита известни съмнения, записа откриващия сет на сметката си.

Оттам насетне наблюдавахме " шоуто " на полякинята, която въодушевена от стореното имаше летящ старт на втората част и не даваше нищо безплатно на Гоф, като вариативната ѝ игра само спомагаше за печеленето на още по-голям брой от размените от главната линия и за малко над четвърт час Ига откри разлика от два пробива, затвърждавайки превъзходството си. До края на срещата американката съумя само да се разпише в резултата, преди Швьонтек, устремена към това за следващ път да затвори устите на критиците си, да резервира високото си ниво и постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР