Ига Швьонтек изпитваше сериозно затруднение при смяната на настилката и

...
Ига Швьонтек изпитваше сериозно затруднение при смяната на настилката и
Коментари Харесай

Световната номер едно в акция: Швьонтек сломи местна представителка и е на 1/8-финал!

Ига Швьонтек изпитваше съществено усложнение при промяната на настилката и разочароващо отпадна още при втория си мач на WTA 1000 конкуренциите в Торонто и Синсинати. Световната номер едно обаче демонстрира голямо усъвършенстване в представянето си от началото на US Open, като досега се оправи със съпротивата на шампионката от 2017-та Слоун Стивънс, с цел да може след известни проблеми и близо два часа на корта да надделее над нова домакинска представителка в лицето на Лорън Дейвис - 6:3 6:4. По този метод полякинята намира място във втората седмица на Откритото състезание на Съединени американски щати за втора поредна година и там я чака да срещне германката Жуле Наймейер.

Началото надалеч не измина без затруднения за топ поставената, която трябваше да отразява брейкбол в дебютното си подаване, само че скоропостижно преодоля неподходящата обстановка и на собствен ред се поздрави с пробив задатък за 3:0. С това си деяние Ига съумя да пречупи стимулираната американка, като неведнъж я караше да бърка при размените от дъното на корта, откакто демонстрираше другите техники, които владее, и даже пропилявайки пет шанса да удвои преимуществото си, то международната номер едно необезпокоявана записа откриващия сет против името си.

Втората част започва с брейкбол пред полякинята, която лековато го профука и това повлия вдъхновяващо на Дейвис, с цел да забележим напълно друг образ в представянето на 105-тата в света и тя оползтвори опцията си за пробив, като даже беше покрай втори подобен - 3:1. Швьонтек за следващ път в конфликта пропусна редица точки за продобиване на подаването на съперничката и изостанала в резултата с 1:4 повиши нивото си до неразбираемост, което се оказа прекомерно висока топка за по-нискоранкираната ѝ противничка и тя реализира прословут поврат, откакто наниза пет следващи гейма на сметката си, с цел да затвори срещата в поредни сетове.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР