Ига Швьонтек доказа, че контузията ѝ в коляното вече е

...
Ига Швьонтек доказа, че контузията ѝ в коляното вече е
Коментари Харесай

Без дори да отпусне геймбол: Швьонтек с една от най-убедителните победи в историята на РГ

Ига Швьонтек потвърди, че травмата ѝ в коляното към този момент е забравена и подсигури класирането за най-хубавите 16 на Ролан Гарос след една от най-изразителните победи в историята на шампионата. Полякинята в предходните си две срещи в конкуренцията загуби общо осем гейма, до момента в който през днешния ден включи в " чудовищния " си режим и не отпусна даже геймбол на международната номер 80 Ксиню Уанг, " връзвайки ѝ два геврека " в границите на единствено 51 минути игра - 6:0 6:0. С триумфа си топ поставената прави безапелационна крачка към спечелването на трети трофей в Париж и в идващия кръг ще срещне една всред Леся Цуренко и някогашната шампионка от US Open - Бианка Андрееску.

Още през цялото време на дуела Ига зададе доста високо движение в разиграванията от главната линия, на което китайката не устоя и позволи купища неточности, предавайки дебютното си подаване в мача. Намерила ритъма си, Швьонтек продължи във все същото си преобладаващо държание на корта, като трупаше голям брой уинъри на сметката си с помощта на страхотната си вариативност, с цел да доближи досега, когато официализира първия си " геврек " за мача и общо трети подобен до момента в тазгодишното издание на шампионата.

Втората част пък ни даде в още по-добър аспект изключителната спортна форма, в която се намира международната номер едно, откакто тя завоюва 18 от първите 19 разигравания в сета, с което поведе безапелационно с задатък от два пробива. Идното подаване на защитаващата шампионка пък се оказа най-близката опция за китайката да разполага най-малко с точка за продобиване на гейм, откакто тя за повторно в хода на конфликта доближи до дюс, но Швьонтек не се смили над съперничката си и броени минути по-късно се поздрави с крайния триумф. Впечатляващото за международната номер едно е, че тя въпреки и преди единствено няколко дни да навърши 22-годишна възраст, то към този момент може да се похвали с 11 " геврека " в кариерата си на Откритото състезание на Франция, като върхът в това отношение се държи от Крис Евърт, която има 26.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР