Ига Швьонтек безспорно е най-добрата тенисистка в света към момента,

...
Ига Швьонтек безспорно е най-добрата тенисистка в света към момента,
Коментари Харесай

20-та поредна победа: Швьонтек стартира с разгромен успех в Щутгарт!

Ига Швьонтек несъмнено е най-хубавата тенисистка в света все още, откакто се намира в серия от 19 следващи победи, с които победи на три съревнования от сериите,,WTA 1000 " и закономерно стигна до първото място в ранглистата. През предходната седмица полякинята се показа безупречно за страната си в BJK Cup и доста способства за нейното класиране на Финалите в шампионата. Световната номер едно наподобява все по-устремена към достигането на нови върхове и през днешния ден излезе на корта в Щутгарт за дуела си от втори кръг на конкуренцията против германката Ева Лис, който играе неин самобитен преход от твърди към клей кортове.

Швьонтек наложи своята доминация в хода на цялата среща, като показва най-хубавото от играта си върху алената настилка и се поздрави с успеха за едвам 64 минути след 6:1 6:1. В четвъртфиналите за някогашната шампионка от Ролан Гарос следва евентуален конфликт с друга носителка на купа от Шлема в лицето на Ема Радукану.

Световната номер едно стартира мача с голяма доза самочувствие, което допринасяше за представянето ѝ, като малко над четвърт час след началото водеше безапелационно с два пробива задатък. Наказателната акция от страна на Ига продължи с цялостна мощ и в идващите минути, като тя отпусна единствено гейм на противничката си, преди да завоюва откриващия сет.

Преимуществото във всеки аспект на корта безспирно се усилваше в интерес на младата полякиня и при старта на втората част. Швьонтек дотам пое надзор над протичащото се, че очевидно на моменти си даваше отмора, само че това по никакъв метод не ѝ попречи и тя завоюва 26-ти следващ сет, продължавайки безпроблемно напред в шампионата.

TWENTY wins in a row
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР