Идва пикът на грипната епидемия у нас. Вече в 8

...
Идва пикът на грипната епидемия у нас. Вече в 8
Коментари Харесай

Учениците във Варна и областта преминават към онлайн обучение от 31 януари

Идва пикът на грипната зараза у нас. Вече в 8 области има оповестена грипна зараза, а до края на месеца областите към този момент ще са 10. В момента рекордьор по болни от грип са в София-област. Във Варна и Пловдив към този момент са оповестени грипни ваканции, както и в някои учебни заведения в област Габрово. В интервала на грипна зараза се преустановяват женските съвещания и имунизациите. Спират се и свижданията в лечебните заведения и се ползва всекидневен филтър в детските заведения за заболели деца.



Учениците във Варна и региона минават към онлайн образование от 31 януари до края на седмицата. Това реши Министерството на здравеопазването, след предлагането на РЗИ - Варна образованието на децата да е неприсъствено. Грипната зараза за града и региона се удължава до 5-ти февруари в това число. От РЗИ - Варна припомнят, че остават в действие всички протипоемидемични ограничения. Спрени са плановите съвещания на бременни дами и деца, профилактичните прегледи и наложителните имунизации, свижданията в лечебните заведения и обществени институции. Препоръчва се също да се носи защитна маска при пътешестване в градския превоз, както и при посещаване на лечебни заведения и аптеки.

" Тъй като имаме повишаване на заболяемостта от грип и ОРЗ, все още още веднъж в групите от 5 до 14 и от 14 до 29 години са най-обхванати. Общатата заболяемост, с помощта на тези 2 групи, се е вдигнала много от 246 на 10 000, което е над заветните 200 за Варна ", уточни проф. Цонко Паунов – шеф на РЗИ–Варна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР