Идва ли краят на втората вълна на Ковид-19 у нас,

...
Идва ли краят на втората вълна на Ковид-19 у нас,
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев с важни новини за имунитета срещу К-19

Идва ли краят на втората вълна на Ковид-19 у нас, да чакаме ли трета вълна през есента и с каква мощ?

"Според формалните данни, броят на инфектираните в дневен порядък понижава. Дали това е втората или първата вълна, е мъчно да се каже. Оттук насетне ни чака една есен, през която няма да има единствено ковид, а ще има и други неща. Разликата сред февруари и септември, октомври и ноември, е че ще можем да бъдем готови два месеца по-рано ", разяснява пулмологът доктор Александър Симидчиев в студиото на "Денят ON AIR ".

Според него 1/3 от популацията е "научило урока си " и съблюдава противоепидемичните ограничения в страната, а останалите 2/3 живеят с отричането на подобен проблем или с чувството, че те са "недосегаеми " от сходен вид медицински проблеми. "Училищата могат да се трансфорат в средство за разпространяване на вируса, те няма да се трансфорат в центрове на болестта. Трябва да прилагаме индивидуализирани проекти за ръководство на риска в обособените учебни заведения ", уточни още доктор Симидчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Пулмологът означи, че Министерството на здравеопазването би трябвало да даде ясни рекомендации, а учебните заведения да имат властта да ползват най-подходящите за съответната обстановка. "Винаги би трябвало да има баланс сред публичната отговорност на институциите и персоналната отговорност на тези, които би трябвало да съблюдават ограниченията ", сподели още доктор Симидчиев.

Гостът счита, че протичащото се с вируса е в следствие не на самия Ковид-19, а на държанието на хората, както и реакцията на тяхната имунна система. "Имунитетът е съответният отговор, който дефинира дали ще преминем през това заболяване безпроблемно ", добави още доктор Симидчиев.

А макар че съветската школа била с голяма история, методът, по който се изследва имунизацията "Спутник V ", не отговаряла на европейските правила.
"Има над 130 ваксини, които сега се изследват. Десетина до 12 от тях са в напреднала фаза, а една е получила позволение ", сподели още доктор Симидчиев, като добави, че снабдяването с ваксини на българския пазар би било трудно
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР