Идва ли гангстерска война след разстрела на бившият служител на

...
Идва ли гангстерска война след разстрела на бившият служител на
Коментари Харесай

Журналист: Ще има още екзекуции след разстрела на Алексей Петров, най-вероятно предстои и политическо убийство

Идва ли гангстерска война след разстрела на някогашният чиновник на Спецотряда за битка с тероризма, осигурител, доцент лекар по национална сигурност, някогашен член на надзора на Национален осигурителен институт, началник на работодателска организация, издател на вестници и екскандидат за президент Алексей Петров?
Според множеството коментатори - да. Бруталното убийство на такава високопоставена фигура стресна хората. И това се случва измежду бял ден в 21 век, в страната " отвоювана от мутрите ", написа в собствен разбор за уеб страницата " Брейкинг " журналистът Стефан Ташев часове след показния разстрел на Алексей Петров.
А истината е много тривиална. В края на май написах материала " Ще има ли война в България за наследството на Къро? ", визирайки също толкоз бруталното убийство на висаджията в ЮАР.

Убийството на Къро и изтриване на следите
Според осведомени двете закононарушения са свързани. И освен поради пари, черни пари, а най-много поради информация, която е най-скъпоценното нещо в този свят. Особено сензитивната информация. Куршумите в първокласната къща в Кейптаун през май и край Драгалевския манастир през днешния ден заличават, замитат следи. От близкото и не чак толкоз близкото минало. Когато се наливаха " основите " на групировките и " застрахователите ", а след това всякакви гущери започнаха да си режат опашките с атентати по улиците.
Няколко са версиите за бруталното ликвидиране на Алексей Петров, оживял в два атентата и един правосъден развой прочут, като делото " Октопод ".
Първата е връзка с убийството на Красимир Каменов-Къро в Африка . Твърди се, импровизирано, че двамата имат сензитивна информация за изчезналата криптокралица Ружа Игнатова и нейните милиони в криптовалута.
Да напомним, че разстрелът в ЮАР носеше почерка на съвършено проведено нападение, с изпипани до дъно елементи.
Килърите изчакват охранителя на Къро да закара децата му на учебно заведение и когато се прибира с автомобила си, е издебнат, колата му е ударена с мощен джип откъм гърба и по този начин екзекуторите нахлуват в имението. Твърди се, че били с полицейски униформи или с якета на американската работа за битка с наркотрафика DEA. Нападателите изненадват хората в имението. Гардът, брачната половинка на Къро и бавачката на децата са оковани с белезници, а главната цел - Каменов, е вързан със " свински опашки ". Защо жертвите не са убити незабавно, а се е наложило да им поставят белезници?
Хипотезите са най-малко две. Първата е, че екзекуторите са вързали убитите, до момента в който изчакат разпореждане по телефона какво да вършат с тях. Втората, че Каменов е вързан със " свински опашки " - способ употребен от някои специфични елементи, до момента в който от него не се изкопчи някаква информация. След което жертвите са премахнати безмилостно с патрони в главите.
При Алексей Петров също има следене на обекта и избиране на място за разстрел в планината. Изпълнението не е толкоз аматьорско, колкото наподобява на пръв взор. Изискват се умения в потреблението на тежко оръжие - пушка-помпа и отстрел на двама души за секунди.

Израелската връзка
Друга версия свързва убийството на Витоша с бизнеса на Петров, прочут измежду баретите с прозвището Трактора и по-точно връзките му с Израел. Публична загадка е, че някогашният командос имаше израелски съдружница, някои от които някогашни чиновници на МОСАД и други специфични служби. Последният случай бе с специалиста по антитероризъм от Израел, правил оглед на мястото на атентата против Гешев, което провокира политически скандал. Експертът бе у нас по покана точно на Петров.
По-младите хора не помнят, само че аз ще напомня. През 2010 година след ареста на Алексей Петров при интервенция на Министерство на вътрешните работи " Октопод " в Народното събрание избухна скандал. Вътрешната комисия реши да извика някогашни министри на Министерство на вътрешните работи и шефове на спецслужби, с цел да дават отговор на въпроса кой е назначил Трактора в тогавашната Национална работа " Сигурност " - НСС, контраразузнаването.
След тях стана ясно, че той е назначен като сътрудник на прикритие от НСС, с цел да шпионира посланика на Израел у нас по предложение на шефа на контраразузнаването ген. Атанас Атанасов, в този момент изтъкнат народен представител от ДСБ.
Атанасов се оправда, че е бил излъган от Държавна сигурност да го стори, само че Петров не бил на щат и не взимал заплата.
Вероятно оттогава някогашната барета има контакти с Израел. Според осведомени версията за задгранична връзка с убийството на Витоша не е по никакъв начин за изпускане поради финансови неуредици сред убития и израелския му съучастник.

Политическо възмездие
Версията политическо възмездие също не е за подценяване. В последните месеци Алексей Петров постоянно беше канен по телевизионните студия по политически тематики, някои го набедиха, че е посредничил за основаване на държавното управление. Публична загадка е връзката му с бащата на Кирил Петков-Петко, който е всекидневен кадровик на страната. Двамата се познават от заниманията по карате. Твърдеше се, че " Татко Петко " е заречен да направи Петров началник на ДАНС и работил през сина си в тази посока. Но е срещнал опозиция от съдружните си сътрудници от ДСБ, които оповестили, че това ще провокира голям скандал.
Иначе политическите връзки на Петров не са от през вчерашния ден. Той изплува като консултант на първия началник на ДАНС Петко Сертов и напусна с него организацията след свадите и създаването " Галерия ".
След стартирането му на независимост Петров се кандидатира даже за президент, само че получи прекомерно малко гласове и се разочарова от политиката.
Всъщност през целият преход Алексей Петров, издигнал се от милиционерското учебно заведение в Пазарджик до началник на катедра по " Политика и национална сигурност " в Пловдивския университет, бе някъде към или до политици от най-голям сан. Според Атанас Атанасов и неговите показания на делото " Октопод " дадени през януари 2012 година, Алексей Петров е от най-близкия кръг доближени на някогашния основен прокурор Никола Филчев. Шефът на Демократична България твърдеше, че Петров е бил " топлата връзка " сред Филчев и тогавашния президент Георги Първанов.
По време на същото съвещание по делото " Октопод " някогашният началник на ДАНС Петко Сертов дава следните показания: През 2008 година в ДАНС бяха извикани поредно " на кафе " Златомир Иванов-Баретата, братята Красимир и Николай Маринови-Маргините, както и Евелин Банев- Брендо.
Уточнявайки, че Петров е участвал на някои от тези срещи, само че не в качеството си на действен служащ, Сертов изясни, че до въпросните беседи се стигнало, откакто народен представител от 40-ото Народно заседание получил заплашително писмо в служебната си пощенска кутия. На въпрос на прокуратурата " за Румен Петков ли става дума ", зам.-шефът на БОРКОР отговори утвърдително.
Той изясни още, че няма визия дали Алексей Петров е бил обект на оперативните разработки в ГДБОП " Бизнесмени ", " Цигулари " и " Рамбо ", като добави, че не е претендирал информация по този въпрос преди да назначи подсъдимия за собствен консултант по сигурността. Причината била, че нямало такава процедура в организацията. Сертов съобщи също, че не му е докладвано Петров да е имал някакви проблеми при изследването си за приемане на допуск до класифицирана информация.
Година по-рано, откакто някой взриви редакцията на неговия вестник " Галерия " Алексей Петров насочи обвинявания към тогавашния министър председател Бойко Борисов и най-много към някогашния зам.-директор на НСС и ДАНС Иван Драшков и сътрудника му Веселин Марков. Марков бе консултант на депутата Атанас Атанасов, а след встъпването на държавното управление " Денков " стана консултант на премиера по въпросите за националната сигурност.
Алексей Петров бе и един от първите, които посъветваха основния прокурор Иван Гешев да си подаде оставката.
Има ли връзка убийството на Трактора с политическите процеси у нас? Има. И можем умерено да кажем, че то е обвързвано и със незабавно поставената тези дни защита от НСО на политическите водачи от ПП-ДБ поради закани. Да напомним, че след разкрития на прокуратурата от зимата и пуснати записи излиза наяве, че Красимир Каменов-Къро назовава ПП-ДБ " мои хора, малко малоумни, само че правят работа! ".
Запознати настояват, че става дума за двуцифрена сума в милиони левове, хвърлена в предизборната акция на " положителните ". И, че се ревизира информация за преводи на пари през Къро към политически партии преди изборите, като средствата са били обезпечени от Дубай и укриващият се там Васил Божков-Черепа.
Ще има ли още убийства след бруталния разстрел на Алексей Петров? Да, ще има, това е единствено началото. И най-вероятно ще имаме и политическо ликвидиране./ПИК
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР