Иднес продължават преговорите на "Продължаваме Промяната" (ПП) в парламента за

...
Иднес продължават преговорите на "Продължаваме Промяната" (ПП) в парламента за
Коментари Харесай

Продължаваме промяната ще преговаря за кабинет с напусналите Има такъв народ депутати

Иднес не престават договарянията на "Продължаваме Промяната " (ПП) в Народното събрание за сформиране на кабинет в 47-то Народно заседание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев ,

който е и претендент за министър председател, и преговорният екип на Политическа партия ще търсят поддръжка от напусналите "Има подобен народ " депутати, които станаха нечленуващи в парламентарна група.

Вчера от Политическа партия разговаряха поредно с съдружните си сътрудници от "БСП за България " и "Демократична България " (ДБ)

Силно имам вяра, че ще успеем да създадем държавно управление, което да продължи да работи за ползите на България, по този начин както и първият кабинет, разгласи след края на срещата с Българска социалистическа партия Асен Василев. И уточни, че Политическа партия и левицата са постигнали единодушие по целите на държавното управление, както и за правене в къси периоди на стратегия, която да бъде призната на политическо равнище и в която да има ясни периоди и задължения за промените и нужните действия до края на годината.

Дадохме си ясна сметка за слабостите, които проявихме ,

една от тях беше, че не подготвихме през цялото време ясна стратегия със задания и периоди, сподели на собствен ред вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова, която е и водач на Българска социалистическа партия. По думите ѝ е контрактувано екипи от по трима души да изготвят стратегия с политически цели и съответна законодателна стратегия за шест месеца.

Нинова очерта краткосрочни и средносрочни задания ,

на които държат в ръководството - средствата по Плана за възобновяване и резистентност, съпътстващите ги 22 закона и подготовката на бюджета за 2023 година Като дълготрайни планове уточни съществени промени в другите браншове и смяна на остарелия модел за ръководство на страната. От левицата държат да продължат обществените политики, акценти да бъдат също образованието и опазването на здравето.

Двете политически обединения са отчели и досегашни неточности в връзката ,

по тази причина ще предложат нов метод на взимане на решения в съдружния съвет с построяването на секретариат.

За потребността от по-добра връзка сред изпълнителната власт и законодателната ,

както и вътре в обединението, приказва и ръководителят на парламентарната група на на "Демократична България " Христо Иванов след срещата с Политическа партия.

Стана ясно, че "Демократична България “ е удостоверила подготвеност да поддържа мандатоносителя от "Продължаваме Промяната “.

Иванов акцентира, че за Демократична България е значимо страната да се стабилизира, да бъде излъчено ръководство и това да стане с първия мандат. Според него нови избори могат да доведат до повече борба, разделяне в обществото и до парламент, който е още по-фрагментиран и некадърен да излъчи ръководство. "Всички би трябвало да разбираме, че тласкането на страната към избори е безконтролно и ще бъде осъдено от гласоподавателите ", сподели Иванов.

Той разгласи целите на Демократична България

- конституционната промяна, енергийната самостоятелност, Шенген, еврозоната, модернизацията на въоръжените ни сили и общата рационализация и подсилване на бранш "Сигурност “. Като значими дефинира и по-активна активност в културните политики и демографията. Христо Иванов означи, че Демократична България не са чертали червени линии и считат, че има национални задания, за които да се работи.

Както и с "БСП за България “, имаме ясна визия, с ясни цели и стегната стратегия ,

която би трябвало да се създаде през идната седмица, започвайки от понеделник, уточни след срещата с Демократична България Асен Василев.

По думите на Корнелия Нинова тематиките за кабинет и министри са оставени за втори стадий на диалозите сред Политическа партия и Българска социалистическа партия, тъй като "по-важно е сега да подготвим програмата и законодателната рамка, по която ще работи Народното събрание в идващите шест месеца ".

Структура и личен състав на вероятно ново държавно управление не са обсъждани към момента ,

стана ясно и от думите на Асен Василев след срещата сред Политическа партия и Демократична България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР