IDF нарече инцидента ужасяващ и трагичен“, но правозащитни групи казват,

...
IDF нарече инцидента ужасяващ и трагичен“, но правозащитни групи казват,
Коментари Харесай

Израелските заложници, убити по погрешка от собствените си военни в Газа, бяха заснети с кучешка камера дни преди стрелбата

IDF назова случая „ отблъскващ и драматичен “, само че правозащитни групи споделят, че съвсем несъмнено е нарушаване на интернационалното право – Израел отхвърли това.

Израелският боен чиновник сподели, че те имат вяра, че заложниците - които са посочени от военните като Самер Фуад Ел-Талалка, Йотам Хаим и Алон Шамриз - или са били освободени, или са избягали.

>

Сега нови детайлности от военно следствие на гибелта на тримата мъже демонстрират, че куче е изпратено в постройка, откакто войските на IDF са били обстрелвани от вътрешната страна, съгласно израелски медии.

Видеото не беше открито до преди два дни, когато тялото на кучето беше извадено.

Животното е било част от кучешкия отдел Oketz, който набира белгийски овчарки и се оповестява, че е било изпратено в постройката в търсене на сътрудници на Хамас, откакто войските на IDF са били обстрелвани от вътрешната страна.

Животното беше убито, само че камерата продължи да се върти и улови един от гласовете на един от заложниците, за който се счита, че е Алон Шам...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР