Идеята засега е депутатите на партията да ходят на работа,

...
Идеята засега е депутатите на партията да ходят на работа,
Коментари Харесай

Воля все пак се връща в парламента, но не за маловажни дебати

Идеята към този момент е депутатите на партията да вървят на работа, само че да не вземат участие в маловажни по тяхна оценка диспути, съобщи пред Нова телевизия водачът на партия „ Воля “ Веселин Марешки.

Той изясни, че значимите за хората тематики са напълно разнообразни от тези, които главно разискват ръководещите. Като илюстрация Марешки уточни кой от кой от „ семейство Станишеви “ ще води листата на Българска социалистическа партия и кой от „ запаса политически измамници ще води някаква тяхна листа, която не е ясно каква е “, визирайки „ Обединените патриоти “. Според него „ дребнотемията “ от 30 години били едни и същи, и уточни случая с самодейността да се опростят 8 милиона лв. задължения на Главното мюфтийство, което било разиграване на сценка. А посредством сценката задачата била ГЕРБ да направи услуга на явния и на неявния си съдружен сътрудник.

И в случай че по-рано денем партията на Марешки бе оповестила, че напуща съвещанията на Народното събрание, с което сложи обезпечаването на кворум в пленарната зала според от Движение за права и свободи, вечерта водачът й разкри, че в действителност дефинитивно и съответно решение към момента няма. То зависело от диалози с ГЕРБ, които се очаквали в сряда другата седмица.
По време на въпросните диалози „ Воля “ счита да сложи условия на ръководещите, с цел да останат депутатите й в Народното събрание. Сред тях са прекъсването на договарянията за покупка на военни самолети и дейна работа до края на мандата в сферите на образованието, опазването на здравето, вътрешната сигурност, сподели Марешки. На въпрос за какво по-рано през днешния ден бе оповестено, че депутатите на партията излизат от Народното събрание, без да има дефинитивно решение, той акцентира, че задачата била ръководещите да бъдат събудени, с цел да слязат на земята.

„ Аз, като вървя, на всички места ме питат за пенсии, приходи, демографската рецесия, за какво лекари напущат “, това за него е дневният ред на гласоподователите. Затова и от ГЕРБ щели да изискат в останалата половина от мандата да се обезпечат условия за заслужен труд на лекарите, които напущат страната, да не се събират пари за кувьози, да се обезпечат служители на реда във всички села и достъп на всички хора до медикаменти.

„ В тази обстановка има две варианти - да се отиде към избори с неработещо в това време служебно държавно управление и страната да потъне в безпорядък, и да се сформира нов парламент в същия състав, или да се слагат условия на ръководещите в този момент “, изясни Марешки. А това „ Воля “ щяла да направи.

След срещата с ГЕРБ ще бъде взето и съответното решение за бъдещото държание на партията, стана ясно от другояче обърканите му пояснения. Но не се разбра дали тя към този момент е планувана. Партийният лидер за следващ път посочи по какъв начин би трябвало да се решат някои проблеми – да вземем за пример, цените на горивата да се смъкват посредством основаването на верига държавни бензиностанции и горивото да коства няколко стотинки като в Иран, където той ходил на посещаване и за което разказал на Борисов още когато преговаряли за съставяне държавно управление.

„ Чакаме сряда да забележим дали още 2 години ще се занимаваме със същите неща. Аз нямам потребност от звук, аз съм с най-голям рейтинг в Народното събрание “, заключи Веселин Марешки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР