Идеята за създаването на софтуер Vision се ражда в началото

...
Идеята за създаването на софтуер Vision се ражда в началото
Коментари Харесай

Българин създал първия по рода си софтуер за далтонисти

Идеята за основаването на програмен продукт „ Vision ” се ражда при започване на 2017 година, споделят от Novini.bg, когато младият програмист Даниел Георгиев получава мейл с линк към реклама на очила за далтонисти.

В този миг на известният към този момент основател на програмен продукт, правещ мониторите потребни IRIS (Айрис) Даниел Георгиев хрумва да пресъздаде правилото софтуерно посредством десктоп приложение, позволяващо самостоятелна конфигурация и посредством което хора, страдащи от цветна слепота имат шанса да виждат още веднъж цветове и нюанси при ежедневната приложимост на компютри и смарт устройства.

„ Вижън ” освен разрешава на далтонистите да виждат уеб сайтове и фотоси в цялата им цветна хубост, само че напълно скоро с негова помощ те ще могат да играят и обичаните си игри, както и да гледат филми и клипове онлайн, наслаждавайки се изцяло на специфичното си цветно зрение.

Приложението на програмен продукт Вижън е действителност от началото на месец март, и въпреки че към момента не е разпространявано съзнателно – към този момент се използва постоянно от повече от 1000 индивида в България и света. Вижън съставлява същинска иновация с опциите за самостоятелна конфигурация, приложимост на разнообразни филтри според от вида и степента на цветна слепота, която всеки може да дефинира самичък още веднъж с негова помощ. Уникалността на Вижън се състои в това, че прави далтонизация на екрана в действително време, което все още няма опция в света. Десктоп приложението е с цялостна съгласуемост с Windows, а сега се създава и уголемение особено за Гугъл Chrome.

Сред основателите попадат и Васил Альошин, който се е заел с маркетинга и продажбите на Vision, както и Стефан Кръстев, който натъртва на обществената ориентираност на плана, посредством готовността си да го предложат изцяло гратис на своите сънародници. Отворена стои поканата и към учебните заведения и институциите в България да се свържат с екипа на Вижън с цел да получат своите безвъзмездни копия на софтуера, както и кодове за активация.

Предвижда се потребителите отвън България да заплащат минимална такса за използването на новаторския програмен продукт на Вижън.

Потенциалните консуматори на Вижън по света са 300 милиона души с друга форма и степен на цветна слепота. Поради своето „ по-специално зрение ” голяма част от тях се сблъскват с ежедневни провокации, цветовото различаване да вземем за пример е главен инструмент на началното и предучилищно обучение, а огромна част от далтонистите срещат компликации пред заемането на голям брой длъжности и специалности в другите страни.

„ Цветно зрение за цветни хора! ” е един от слоганите, посредством които от Вижън се стремят да накарат хората със „ особено ” цветно зрение да се усещат още по-специални, виждайки света както не са го виждали до момента и откривайки нови цветови хоризонти.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР