Идеята за създаването на парламентарна комисия за Буджака дойде от

...
Идеята за създаването на парламентарна комисия за Буджака дойде от
Коментари Харесай

ИТН и ДПС с общо предложение - искат комисия да проверява Буджака

Идеята за основаването на парламентарна комисия за Буджака пристигна от Движение за права и свободи, които желаеха с идентичен критерий да се подходи по отношение на местността край Созопол и лятната резиденция на Ахмед Доган край “Росенец”. Темата бе повдигната в отговор на към този момент основаната комисия за “Росенец” по самодейност на “Демократична България”. Искането за инспекцията на парцелите на Буджака обаче бе отхвърлено с претекста, че предметът на комисията “Росенец” ще се разводни, в случай че в нея попаднат повече тематики.

Политическите сили тогава оповестиха, че ще гласоподават " за ", в случай че Движение за права и свободи направи предложение за обособена комисия.

Движението стартира съвещания с парламентарните групи, с цел да се съберат нужните подписи за внасяне на настояването. Нужни са минимум 48 представители. Такова искане внесоха и от ГЕРБ, чиито депутати са изцяло задоволителни. Впоследствие обаче го отдръпнаха с претекст, че не желаят да има тълкования за сделки и общи дейности сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Междувременно се оказа, че е импортирано от страна на Движението за права и свободи и “Има подобен народ”. зам.-председателят на Народното събрание Виктория Василева разяснява пред “Свободна Европа”, че от “Демократична България” са осведомени и “нямат нищо против”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР