Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда

...
Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда
Коментари Харесай

Ицо Хазарата: Идеята за раздаване на по 4350 лв на хиляда музиканти е несправедлива и лоша |

Идеята за разпределяне на по 4350 лв. на към хиляда български музиканти е безусловно несправедлива и неприятна. Това написа във фейсбук профила си Христо Петров, по-известен с професионалния си псевдоним Ицо Хазарта, член и създател на групата Ъпсурт. Според него " Компенсации (а не „ помощи‘) за 2020 година би трябвало да бъдат отпускани съгласно приходите, които музикантът е заявил и съгласно налозите и осигуровките, които е платил през последните една, две или три години ".

Думите на Хазарта са във връзка който през днешния ден се срещнас Рут Koлева, Орлин Павлов, Росен Ватев и Марина Василева, които показаха настояванията на музикалните създатели на свободна процедура в България. Правителството ще подкрепи с по 5 минимални работни заплати и осигурителните вноски към тях всеки от музикалните създатели на свободна процедура у нас като еднократна помощ в изискванията на пандемията. Това значи, че към 1000 музиканти ще получат 4350 лв. (3250 лв. плюс 1100 лв. осигуровки) като за задачата са планувани 4 267 000 лв..

" Нищо заслужено няма в това да приравниш хитреца, който крие 90% от приходите си, с някой, който дава десетки хиляди левове на страната всяка година. Вярвам, че държавното управление има интерес да подтиква всеки човек да заплаща налози върху действителните си приходи и считам, че в този момент е идеалният миг да го покаже.

Относно наложителната квота за лъчение на българска музика в медиите – това постоянно е бил избавителният пояс на всички некадърници. Подобна квота би имало логичност да се приложи само в държавното радио и в Българска национална телевизия. Изключително непочтено е да бъдат принуждавани частни медии да излъчват нещо, което не желаят.
Като не умееш да направиш хубава ария – дай да създадем закон, с който да ни въртят тъпотиите по радиа и малките екрани ", написа Хазарта.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР