Идеята за по-зелена градска среда не е от вчера, а

...
Идеята за по-зелена градска среда не е от вчера, а
Коментари Харесай

Градът, в който дърветата са седем пъти повече от хората

Идеята за по-зелена градска среда не е от през вчерашния ден, а доста обитаеми места по света не стопират с напъните да вкарат природата в града. Най-често това се случва с създаване на нови паркове и засаждане на дървета. Но има едно място, от което може да взимаме образец, тъй като там дърветата са повече от жителите.
 Берхтесгаден - немският град, в който духът на Хитлер е още жив
Германският град, в който духът на Хитлер е още жив

Местните желаят да " отхвърлят отровата на предишното "

Шефилд е най-големият град в Южен Йоркшир и най-зеленият в цяла Англия. Индустриален град, заобиколен от доста хълмове и растителност, място, където се срещат пет реки. Водите от тях задвижват стотици водни мелници, а мястото е известно и като Стоманения град поради вековните обичаи в стоманодобива.

Въпреки дейната индустриална активност, Шефилд не е станал град на бетон, а цели 61% от неговата площ се заемат от паркове и зелени пространства. Преди години градът се прочу с това, че е почнало изсичане на здрави дървета, с цел да се засаждат нови фиданки. Това се трансформира в мотив за пускане на сериозна самодейност, резултатите от която през днешния ден са на разположение и са в действителност впечатляващи.
 Снимка 655191

През 2022 година Шефилд е приет за един от градовете в света с най-вече засадени дървета. Този брой е още по-впечатляващ на фона на неголямото население - 4.5 милиона дървета при малко над 550 хиляди поданици. Така се падат по към седем дървета на всеки гражданин, което е повече, отколкото във всеки различен град в Европа. А съвсем 1/5 от площта на града е покрита с дървета.
 Снимка 655192

Освен че е най-зеленият град в Обединеното кралство, Шефилд е вторият най-зелен град в Европа след Осло, който го изпреварва с към 72% зелени площи.
 Гуанджоу, Китай ли е най-евтиният град за нощен живот през 2024 година
Най-евтините градове за нощен живот през 2024 година

Кой влиза в топ 10 на базара на 183 проучени дестинации

И до момента в който други градове могат да се похвалят с добре построени околовръстни пътища, то Шефилд си има 15-километрова Шефилдска кръгова алея, както и общо 800 зелени площи, събрани на една карта с доста концепция за разходки и интензивности навън, каквато е главната концепция на локалните управляващи, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР