Идеята за общата ни история с РС Македония трябва да

...
Идеята за общата ни история с РС Македония трябва да
Коментари Харесай

Първанов: Идеята за общата ни история с РСМ трябва да се изпълни с реално съдържание

Идеята за общата ни история с районен съд Македония би трябвало да се извърши с действително наличие. Надявам се нашите другари и братя отвъд границата, в Македония, да го схванат и да влязат в режим на разговор, и да се чуят взаимните причини. Но отрицанието е най-лошият път в този и във всеки идващ миг. 

Това предложи президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов в изявление пред БНР от Благоевград. Той участва в полемика за общото минало и общото бъдеще на двете страни и изнесе лекция пред студенти и преподаватели в Югозападния университет.

" Имаме потребност от полемика, тъй като напрежението продължава да тлее и ролята на науката на едно такова средище като Югозападния университет може да бъде значима. Важно е да се разбере отвън оня спор, който върви с Гърция, че сред София и Скопие би трябвало да се води разговор, който да покаже няколко основни неща, произлизащи или свързани от договора за другарство от август 2017 година ", разяснява Първанов.

И съобщи: 

" Отдавна съм споделил, че има потребност от допълнение на контракта, от един анекс, тъй като той е една хубава декларация, сходна на подписаната от Любчо Георгиевски и Иван Костов през 90-те години ".  

Според него постоянно има опасности в желанието на РСМ да стане член на Европейски Съюз. 

" Предполагам, че в районен съд Македония желаят да бъдат член на Европейски Съюз по този начин, както са в НАТО, тъй като ние ги подкрепихме. А какъв брой желаят да одобряват общата история, това е обособен въпрос. По-скоро отстъплението може да бъде там. Ние би трябвало да сме подготвени за правилна другарска и научно обоснована дискусия ", предвижда Георги Първанов.

Той е уверен, че няма да ни е елементарно. 

" Полемиката ще бъде сложна, тъй като тези дни прочетох много неща от президента Силяновска и премиера им. Доста нападателно звучат, което допуска в действителност ние да отговорим почтено, безапелационно, само че твърдо ", предложи Първанов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР