Идеята за намаляването на плащанията в брой не е на

...
Идеята за намаляването на плащанията в брой не е на
Коментари Харесай

Банките печелят повече от плащанията в брой и идеята за прага не е тяхна

Идеята за намаляването на заплащанията в брой не е на банките, те не стоят зад нея нито имат проект какво ще се случи, в случай че ограничаването се одобри. Това сподели в изявление за " Дарик " радио ръководителят на управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) и основен изпълнителен шеф на ОББ/Сибанк Петър Андронов.

Преди дни в публична позиция " Да, България " и ДСБ/Нова република се оповестиха против предлагането на Министерството на финансите прагът да падне от 10 хил.- на 5 хиляди лева Това съгласно политическите обединения ще донесе основни спомагателни доходи за банките от такси и комисионни и ев изгода на огромните играчи за сметка на дребните.

Текстът за следващ път беше отритнат от бюджетната комисия в Народното събрание. Гласуването в пленарната зала към момента следва.

Андронов разяснява, че банките печелят доста повече от заплащанията в брой, които са по-скъпи за потребителите от мобилните и електронните заплащания. Той допусна, че претекстовете на вносителя са свързани по-скоро с огромните кешови наличия в касите на компаниите, обяснението за които е укриване на транзакции.

Вчера, да вземем за пример, Националната организация за приходите заяви, че единствено за месец в касите на компании не са открити 3 милиарда лева, които е трябвало да бъдат там.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР