Идеята за мандатност на кметовете е абсурдна.Те имат мандат –

...
Идеята за мандатност на кметовете е абсурдна.Те имат мандат –
Коментари Харесай

Нено Димов: Либералната вълна в Европа унищожава фундамента на европейската цивилизация

Идеята за мандатност на кметовете е неуместна.

Те имат мандат – 4 години.

След това жителите вземат решение дали да ги изберат още веднъж, или не. Това разяснява в изявление за бТВ някогашният екоминистър Нено Димов.

Според него, кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на столицата не е дясна. А лъч светлина в тази посока е номинацията на проф. Вили Лилков.

Нено Димов е вносител на Петицията „ България да получи равностойно отношение за Шенген “ в Европейския парламент. Той подлага на критика двойният стандарт в Съюза и прикани той да бъде оставен в предишното. Димов изясни, че точно двойният критерий на Европейски Съюз дава поле за изява на привъжениците на Русия. „ Основната теза е, че непрестанно сме очевидци на двойни стандарти, които разделят Европейски Съюз. Повод за петицията ми даде гласуването в Екологичен потенциал на Истанбулската спогодба, с която Екологичен потенциал се пробва да наложи на всички страни нещо, което е срещу културните особености на някои от страните. Ние би трябвало да почитаме културните си разлики “, акцентира някогашният министър, като добави, че точно в това се корени фундаментът на Европейски Съюз.

„ Повече от 12 години България и Румъния извършват всички критерии за Шенген и се намират водачи, които поради тяснопартийните си ползи не ни позволяват. Това е извънредно незаслужено. Изброих огромна поредност от двойни стандарти, които ни се постановат непрестанно. В Екологичен потенциал одобриха на практика без несъгласие петицията. Това е следващ напън, с цел да може България да получи заслуженото си място в Шенген. Свободното придвижване на артикули, услуги и капитали е пиедестал на Европейски Съюз и ни се поставя от началото на участието ни в Европейски Съюз. В момента българските жители не пътуват свободно, за разлика от холандците. Проблемът е непрекъснатият двоен стандарт, който се наложи и с пакета „ Мобилност “, методът, по който Хърватия бе призната, а Румъния и България – не. Корупцията няма отношение към свободното пътешестване на българските жители в Европа “, разяснява още Нено Димов.

„ Свидетели сме на демократична вълна в Европа, унищожаваща фундамента на европейската цивилизация. Удрянето в основата е опасност за съществуването на Европейски Съюз, а той е постижение, което би трябвало да се пази. Този неолиберален метод разрушава основите му. Необходимо е да се приказва на тази тематика и да се защищават тези обичаи, които са създали европейската една от най-великите цивилизации “, акцентира още някогашният министър.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР