Идеята за детска болница в болница Лозенец” е добра, защото

...
Идеята за детска болница в болница Лозенец” е добра, защото
Коментари Харесай

Шефът на Педиатрията одобрява детската болница да е в Лозенец

Идеята за детска болница в болница " Лозенец” е добра, тъй като тя слага един главен проблем – този с комплексността на детското обслужване. Това е най-големият проблем в педиатричната помощ в цялата страна. Това разяснява шефът на профилираната болница по детски заболявания " Проф. Иван Митев " доктор Благомир Здравков в четвъртък пред Нова телевизия.

" Всички сме единомислещи, че би трябвало да има напълно нова детска болница. Вариантът тя да бъде в карето на Правителствена болница е добър и съгласно мен, и съгласно специалистите”, сподели още той.

По думите му няма спор, че в " Лозенец " материално-техническата база ще бъде по-добра в сравнение с в СБАЛ " Проф. Иван Митев ". По думите му, обаче, механичното преместване на Педиатрията не е задоволително. Трябва да се стъпи на добър разбор за настоящите потребности, кадровата обезпеченост и самата база – т.е може ли Правителствена болница да поеме цялата Болница по детски заболявания. За да има сложна детска грижа са нужни и другите основни детски звена да бъдат приобщени, разяснява Здравков.

За момента няма написан подробеш екшън проект по какъв начин ще стане преместването, като по думите му това ще падне на плещите на болничните управления, наранени от сливането и на бъдещия екип на Министерството на здравеопазването.

По думите му бъдещето на детската болница не би трябвало да става причина за спор сред лекарите от Педиатрията и болница " Лозенец ".
Той е безапелационен, че в случай че зависи от него и екипа му – напрежение сред лекарите няма да има. В същото време обаче схваща и част от опасенията на медиците от болница " Лозенец”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР