Идеята за даването на концесия на пътя Мездра-Ботевград е смешна,

...
Идеята за даването на концесия на пътя Мездра-Ботевград е смешна,
Коментари Харесай

Шефът на Пътното във Враца Веселин Николов: Идеята да се даде пътят Мездра-Ботевград на концесия е смешна

Идеята за даването на концесия на пътя Мездра-Ботевград е смешна, съобщи шефът на регионалното пътно ръководство във Враца Веселин Николов. Скандалното изказване бе в отговор на въпрос на кореспондент на осведомителна организация BulNews.bg, обвързван с решаването на тежкия проблем с трафика и многото произшествия по интернационалния път Е-79. Вчера Николов присъстваше на съвещание на Областния съвет за развиване на Враца, на което трябваше да бъдат прегледани точки по отношение на положението на републиканската пътна мрежа в района и плануваните от АПИ действия за реализация през 2018 година
„ Карате ме да се усмихвам. Споменете го това частно лице. Аз съм чувал нещо, само че по този начин да се приказва. В АПИ може да има подадена оферта, само че по този начин или другояче вие знаете закона за публичните поръчки - ще се пусне процедура, търг... В залата на АПИ съм бил, в която се организират процедурите. Там има 24 камери, не мога да набера номера на телефон без да е записан. Отделно е неразрешено да се влиза с всевъзможни електронни средства вътре “, съобщи шефът на регионалното пътно ръководство във Враца Веселин Николов. След безсмисленото си изявление, което беше съпроводено с ехидни усмивки, Николов добави: „ Ако визирате същото предложение, за което съм чул и аз, за мен е малко смешно “.
Поведението на представителя на страната в бранша с пътищата е скандално и неприемливо. Така и не стана ясно какво толкоз смешно има в желанието на мездренската компания „ Инертстрой-Калето “ да вземе на концесия пътят Видин-Ботевград, без това да коства и 1 ст. на бюджета. Това би решило съществено казуса с тежкия трафик и непрекъснатите произшествия в цитирания сектор от републиканската пътна мрежа. Дали Веселин Николов смята, че и на околните на десетките починали на пътя сред Дунав мост 2 и Ботевград им е толкоз радостно, колкото на него? Вероятно шефът на пътното във Враца се радва, че ранените и умрелите през 2017 година по трасето на Е-79 са в естествени граници и това му дава мотив за радостни изводи по тематиката.
Усетил, че Веселият Николов твори гаф след гаф, на помощ му се притече зам.-областният шеф Мирослав Комитски, който изясни, че няма по какъв начин да дадат никаква по-различна информация от изнесената от отрасловия министър при визитата му във Враца.
„ Мисля, че Нанков изрично отговори на всички журналистически въпроси по отношение на отчуждавания, процедури по отчуждавания и възможни периоди за започване на пътя Мездра – Ботевград. За нас като регионална администрация рехабилитацията на пътищата на територията на област Враца е доста значима. Започнали сме и считам, че значително се влага. Моето мнение, както и мнението на министерството на районното развиване и благоустройството е, че при въвеждането на ТОЛ системата ще генерираме доходи – действително от тези, които износват пътищата от републиканската пътна мрежа. От там чакаме по-голямото финансиране и в обозримо бъдеще да бъде обърнато внимание за цялостна рехабилитация на проблематичните пътища на територията на региона “ съобщи Комитски.
Така за поредна година пътуващите в тази част на страната остава да се надяват да останат живи и здрави, с цел да дочакат настъпването на „ обозримото бъдеще “. И, в случай че обичате, без псувни…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР