Идеята за Близнакът се ражда още през 90-те години на

...
Идеята за Близнакът се ражда още през 90-те години на
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Близнакът“ с Уил Смит

Идеята за " Близнакът " се ражда още през 90-те години на предишния век. Тогава Disney са желали да употребяват специфична технология, благодарение на която да подмладят основния воин и с един артист да имат две негови превъплъщения. Желанието им обаче е изпреварило времето си, тъй като тогава технологията не е била толкоз развита. Затова и през последните 20 години планът остава на изчакване.

Но както към този момент нееднократно сме виждали, човешката непримиримост граници няма и прави по този начин, че невъзможното става допустимо. Което пък значи, че съвсем 20 години по-късно, времето на " Близнакът " е пристигнало. Със задачата се захващат режисьорът и притежател на Оскар Анг Лий и артистът Уил Смит.

По принцип времето на зрелищните екшъни е лятото. Тогава просто влизаме в киното и в продължение на два часа гледаме всевъзможни каскади и престрелки. Но " Близнакът " не е просто екшън. Не че липсват преследванията, престрелките и каскадите, само че самото наличие на Уил Смит внася в тях и огромна доза драматичност, като ги прави повече дълбоки, в сравнение с захаросани и лишени от смисъл.
 Анг Лий и Уил Смит по време на фотосите на

Анг Лий и Уил Смит по време на фотосите на "Близнакът "

И въпреки да сме гледали Смит в по-лековатите три " Мъже в черно " и в двата " Лоши момчета " (където се оправя необикновено с поверените му роли), виждали сме и каква страхотна работа прави той и в " Аз съм легенда " (2007 г.) да вземем за пример. В " Близнакът " Уил Смит освен ни подсети за ролята си от този филм, само че на моменти усещахме и от духа на надалеч по-сериозните " Преследване на щастието " (2006 г.) и " Седем души " (2008 г.).

Естествено, за трагичната нишка огромна заслуга има и Анг Лий, който завоюва два Оскара за " Планината Броукбек " (2005 г.) и " Животът на Пи " (2013 г.).

В " Близнакът " Уил Смит е Хенри Броган - най-хубавият и акуратен наемен палач в света, чийто шеф е държавното управление на Съединени американски щати. Затова и през целия си живот Хенри убива който му кажат и има вяра, че това постоянно са хора, застрашаващи националната сигурност.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Gemini Man (@geminimanmovie) на Сеп 4, 2019 в 6:01 PDT

С времето годините стартират да му тежат и той взема решение да се отдръпна. За страдание нещо сходно в никакъв случай не се случва спокойно и умерено. Всъщност - и сме го виждали тъкмо от сходен вид филми - много постоянно изобщо не се случва.

От собствен другар Хенри научава строго защитавана от държавното управление информация. Толкова - че не желаят даже той да я узнае. И тъкмо по този начин се трансформира в техен зложелател.

Ликвидирането на Хенри Броган обаче не е по никакъв начин лека задача. Макар и на 51 години, той е единственият в света, който може да убие човек в движещ се трен от два километра разстояние. Ето за какво държавното управление прибягва до услугите на тайния план, наименуван Gemini.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Will Smith (@willsmith) на Сеп 27, 2019 в 12:05 PDT

Като част от него се образоват бойци, подготвени да се оправят с безусловно всичко и с безусловно всеки. За похлупак на всичко те употребяват човешката ДНК, с цел да си играят на Господ и да основават непобедими клонинги.

Разполагат и с подобен, който е тъкмо копие на Хенри, само че с над 20 години по-млад. Младши, както е името му, е съвършената машина за ликвидиране, само че дали ще остане подобен и откакто разбере, че е изпратен да убие... себе си.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Gemini Man (@geminimanmovie) на Сеп 16, 2019 в 9:27 PDT

Вече упоменатата технология за подмладяване дава опция на Уил Смит да изиграе както Хенри, по този начин и Младши. 3D+ форматът на кино лентата също е новаторски, тъй като ни дава 120 фрагмента в секунда (пет пъти повече от общоприетите 24). Иначе казано, доста повече елементи в сцените.

" Близнакът " е същински гуляй за почитателите на Уил Смит, каквито сме и ние самите - той просто е на всички места. Допадна ни и по какъв начин екшънът се прелива в драма, с цел да отстъпи по-късно още веднъж място на напеченото деяние. И, да, не напуснахме киното разочаровани.

Премиерата на " Близнакът " е на 11 октомври
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР