Идеята за Близнакът се ражда още през 90-те години на

Идеята за Близнакът се ражда още през 90-те години на ...

Какво да очакваме от Близнакът“ с Уил Смит.


Идеята за "Близнакът" се ражда още през 90-те години на миналия век. Тогава Disney са искали да използват специална технология, с помощта на която да подмладят главния герой и с един актьор да имат две негови превъплъщения. Желанието им обаче е изпреварило времето си, защото тогава технологията не е била толкова развита. Затова и през последните 20 години проектът остава на изчакване.

Но както вече неведнъж сме виждали, човешката упоритост граници няма и прави така, че невъзможното става възможно. Което пък означава, че почти 20 години по-късно, времето на "Близнакът" е дошло. Със задачата се захващат режисьорът и носител на Оскар Анг Лий и актьорът Уил Смит.

По принцип времето на зрелищните екшъни е лятото. Тогава просто влизаме в киното и в продължение на два часа гледаме всевъзможни каскади и престрелки. Но "Близнакът" не е просто екшън. Не че липсват преследванията, престрелките и каскадите, но самото присъствие на Уил Смит внася в тях и голяма доза драматичност, като ги прави повече дълбоки, отколкото захаросани и лишени от смисъл.
Анг Лий и Уил Смит по време на снимките на "Близнакът"

Анг Лий и Уил Смит по време на снимките на "Близнакът"

И макар да сме гледали Смит в по-лековатите три "Мъже в черно" и в двата "Лоши момчета" (където се справя невероятно с поверените му роли), виждали сме и каква страхотна работа върши той и в "Аз съм легенда" (2007 г.) например. В "Близнакът" Уил Смит не само ни напомни за ролята си от този филм, но на моменти усещахме и от духа на далеч по-сериозните "Преследване на щастието" (2006 г.) и "Седем души" (2008 г.).

Естествено, за драматичната нишка голяма заслуга има и Анг Лий, който спечели два Оскара за "Планината Броукбек" (2005 г.) и "Животът на Пи" (2013 г.).

В "Близнакът" Уил Смит е Хенри Броган - най-добрият и прецизен наемен убиец в света, чийто работодател е правителството на САЩ. Затова и през целия си живот Хенри убива когото му кажат и вярва, че това винаги са хора, застрашаващи националната сигурност.

Вижте тази публикация в Instagram.
Публикация, споделена от Gemini Man (@geminimanmovie) на Сеп 4, 2019 в 6:01 PDT

С времето годините започват да му тежат и той решава да се оттегли. За съжаление нещо подобно никога не се случва мирно и спокойно. Всъщност - и сме го виждали точно от подобен тип филми - доста често въобще не се случва.

От свой приятел Хенри научава строго пазена от правителството информация. Толкова - че не искат дори той да я узнае. И точно така се превръща в техен враг.

Ликвидирането на Хенри Броган обаче не е никак лека задача. Макар и на 51 години, той е единственият в света, който може да убие човек в движещ се влак от два километра разстояние. Ето защо правителството прибягва до услугите на тайния проект, наречен Gemini.

Вижте тази публикация в Instagram.
Публикация, споделена от Will Smith (@willsmith) на Сеп 27, 2019 в 12:05 PDT

Като част от него се обучават войници, готови да се справят с абсолютно всичко и с абсолютно всеки. За капак на всичко те използват човешката ДНК, за да си играят на Господ и да създават непобедими клонинги.

Разполагат и с такъв, който е точно копие на Хенри, но с над 20 години по-млад. Младши, както е името му, е перфектната машина за убиване, но дали ще остане такъв и след като разбере, че е изпратен да убие... себе си.

Вижте тази публикация в Instagram.
Публикация, споделена от Gemini Man (@geminimanmovie) на Сеп 16, 2019 в 9:27 PDT

Вече споменатата технология за подмладяване дава възможност на Уил Смит да изиграе както Хенри, така и Младши. 3D+ форматът на филма също е иновативен, защото ни предоставя 120 кадъра в секунда (пет пъти повече от стандартните 24). Иначе казано, много повече детайли в сцените.

"Близнакът" е истински пир за феновете на Уил Смит, каквито сме и ние самите - той просто е навсякъде. Допадна ни и как екшънът се прелива в драма, за да отстъпи след това отново място на напеченото действие. И, да, не напуснахме киното разочаровани.

Премиерата на "Близнакът" е на 11 октомври

Източник: lifestyle.bg