Идеята приемникът на КПКОНПИ да има пълни разследващи функции -

...
Идеята приемникът на КПКОНПИ да има пълни разследващи функции -
Коментари Харесай

Румен Петков: Смущаващо е, предлагат ни по-уродлива форма на КДС от 60-те години


" Идеята приемникът на КПКОНПИ да има цялостни проверяващи функционалности - включително подслушване, следене, задържане - е смущаваща. Но по-плашещото е концепцията всички инспекторати в държавните звена да преминат към наследника на КПКОНПИ. Това е една малко по-уродлива форма от Комитета за държавна сигурност през 60-те година на предишния век. Имаме ДАНС с подслушване и следене с всички екстри, имаме Министерство на вътрешните работи, имаме прокуратура и имаме военни служби. И в този момент ще създадем пета, още повече, както се приказва - с възможни нейни инструментариуми, т.е. да се построява още веднъж уред за подслушване следене и така нататък Това са неща, с които, в случай че стартира едно ръководство, злополуката е неизбежна ".

Този коментар направи в предаването " Политически НЕкоректно " по БНР Румен Петков, водач на партия АБВ, която е част от обединението " Българска социалистическа партия за България ".

Той напомни публичната реакция по време на първото държавно управление на ГЕРБ, когато стана ясно, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е употребявал по 15-16 хиляди подслушвания и проследявания годишно:

" Ние сега имаме проблем. Нямаме обединен указател на подслушванията. Това значи, че един човек може да бъде подслушван от 2-3 звена. Когато направихме БОРКОР с концепция да смажем корупцията - тя набъбна. След това направихме КПКОНПИ. Тогава обяснявахме, че в този си тип тази комисия няма по какъв начин да сработи и може да се трансформира в инструмент за кавга. В момента в КПКОНПИ има каузи за стотици милиони и когато се споделя, че би трябвало да се вършат промени, би трябвало тези неща да са ясни ".

Румен Петков акцентира, че поддържа казаното от Кирил Петков при откриването на 47-ото Народно заседание, че е време за същинско правораздаване в България, " където никой не се усеща безнаказан ":

" В това число и всички 240 депутати, които са определени в този момент ", счита водачът на АБВ.

По думите му интензивният разговор и разговорът пред очите на обществото са нужните принадлежности, с цел да бъде едно съдружно ръководство сполучливо:

" Приветствам разговора, само че той би трябвало да бъде деен фактор в нашето всекидневие, а не да стартираме един разговор пред публиката, да се скрием след това от нея и по-късно да замерим публиката с крайния артикул ".

Според Петков е ясно, че в съдружното държавно управление ще има квоти на всяка от обединенията.

" Ако се резервира една смущаваща наклонност, тя би могла да е чисто медийна интерпретация, аз не бих я приписал на кой от политическите участници в разговора, ресурсите да бъдат следени на 2-3 места в страната, а всичко останало да бъде обезвъздушено... в случай че продължава да се основава усещането, че животът почва през днешния ден и аз персонално държа да ръководя това, това и това - мисля, че рецесията е неизбежна.

Ако разговорът е с решителност за на следващия ден, в случай че в него публичният и държавният интерес е водещият, включително някои от обединенията да претърпят вреди, мисля, че могат да са безпредметни страховете, че март-април 2022-ра ще си приказваме за избори ", сподели водачът на АБВ.

Междувременно стана ясно, че АБВ показва съответни оферти по структурирането на кабинета и бъдещото ръководство на страната на управлението на Българска социалистическа партия, като сътрудник в КП „ Българска социалистическа партия за България “.

Документът е завършен, след провелия се през днешния ден Национален съвет в централата на партията. Експертизата, която АБВ предлага, е ориентирана към стратегически решения в областта на районното развиване, просвета, околна среда, национална сигурност, правосъдна промяна.
Сегашните структурни промени не изчерпват нуждата от повсеместен разбор на структурата на Министерски съвет и неговата функционалност, в това число инструментите за надзор и гарантиране на гласност и хигиена в на неговите звена, се показва в препоръчаните решения.

Текстът на документа ще бъде оповестен на формалната страница на Политическа партия АБВ, откакто с него бъдат осведомени сътрудниците от КП „ Българска социалистическа партия за България “.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР