Идеята на входното ниво за деветокласниците е да се види

...
Идеята на входното ниво за деветокласниците е да се види
Коментари Харесай

Виктор Николаев към министър Цоков: Значи след 4-ти клас започваме да затъпяваме?

Идеята на входното равнище за деветокласниците е да се види до каква степен те съумяват да приложат знанията си на процедура. А сега всички оцениявания, които се вършат, са с цел да покажат до каква степен децата могат да възпроизвеждат научената в учебно заведение информация. 

Това разяснява пред Нова тв министърът на образованието Галин Цоков. 

Как да чакаме децата да комбинират познанията си по разнообразни предмети и да дават положителни резултати на практическите задания, в случай че биоложката си изсипва уроците, както тя си днае, химичката също и всеки от учителите си гледа неговата кутийка. Изсипваме им една доктрина, а след това чакаме от тях сглобяване на детайли от разнообразни предмети и огромната картина, които поотделно без връзка посред им са изсипвани. Как да станеы разяснява Виктор Николаев.

Аз ще ви отговоря с образец от нашето учебно заведение. Има изследване на учениците от 4-ти клас. Нашите възпитаници се показват доста добре, резултатите им са по-високи от тези на Пиза, разяснява министърът. 

Тоест затъпяваме след 4-ти клас в учебно заведение, така  ли?, удиви се Николаев.



Не, не. Особеното при децата до 4-ти клас е, че там имаме образование с повече интегралност. Знанието се дава в своята целокупност на дребните възпитаници и по тази причина те се оправят по-лесно с интегралните задания. Освен това те се образоват от двама учители, които работят в екип. Това дава опция на учителите да познават своите възпитаници, разяснява Цоков. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР