Идеята на тези законови промени е да ангажираме повече родителите

...
Идеята на тези законови промени е да ангажираме повече родителите
Коментари Харесай

Милена Дамянова: Край на вратичките за социални помощи без училище

Идеята на тези законови промени е да ангажираме повече родителите към образованието. Всеки един от нас е бил сърдит, че парите ни отиват за неща, които нямат общо с образованието. Не можем да си позволим като страна да губим подобен голям финансов запас за официални неща. Затова подхващаме тази решителна стъпка, това е част и от предизборната ни стратегия. Това сподели ръководителят на Комиисята по образованието и науката Милена Дамянова в предаването "Лице в лице " по БТВ във връзка импортираните от ГЕРБ законодателни промени, които целят по-строго обвързване на някои обществени помощи за фамилии с постоянното посещаване на децата в наложителната предучилищна форма на обучение и в учебно заведение.

От началото на мандата ни имаме ангажимент за включване и задържане на децата в учебно заведение. Вече имаме включени над 40 000 деца, само че идва по-голямото предизвикателство - да ги задържим в учебно заведение, тъй като разхищаваме средства, а на следващия ден тези деца ще излязат на пазара на труда незадоволително образовани, съобщи Дамянова.

Промяната е радикална, само че никой не желае разпоредбите, които важат за него, да не важат на различен, акцентира тя.

Дамянова уточни, че всяко едно дете има право на обучение, а обвързване на родителите му и на страната е да му обезпечи това право. Тук става въпрос за фамилии от обществено уязвими групи, освен за ромите. Това не е мярка, която е за избран район или за избрани хора - тази мярка визира всички, безапелационна е Милена Дамянова.

Тя посочи, че за законопроекта има декларирана поддръжка с изключение на от съдружните сътрудници на ГЕРБ от Обединените патриоти, и от "Воля ".

Идеята е законовите промени да влязат в действие от идната образователна година. Децата не са ли в учебно заведение, фамилията няма да получава повече обществените помощи, няма да има повече малки врати, уточни още ръководителят на просветителната комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР